Rosszul bírják a tartós terhelést az új csúcsmobilok

Egy teszt szerint a csip a keleti gyártó két típusú mobilja esetén is jócskán visszaveszi a teljesítményt.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 07. 8:45
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos teljesítménytesztnek vetették már alá a Snapdragon 8 Gen 1 csipre építő, eddig megjelent mobilokat, és általában ugyanaz volt az eredmény: a lapka folyamatos terhelés hatására erősen visszavette a teljesítményét. A TechTablets pontosan ugyanezt tapasztalta a Xiaomi 12 Pro és a OnePlus 10 Pro összehasonlításakor is – olvasható az Origó.hu cikkében.

Vagyis a Motorola Edge X30 gyenge teljesítményét nem magának a készüléknek köszönhetjük, a 3DMark WildLife Extreme Stress Test során a Xiaomi 12 Pro is rosszul szerepelt, majd 17 perc után lekapcsolta az appot, és túlmelegedésről jelenített meg figyelmeztetést.

A OnePlus 10 Pro bár befejezte a tesztet, de jelentősen visszavette a teljesítményét, nagyjából 37 százalékkal. Ez a készülék egyébként hűvösebb maradt, mint a Xiaomi 12 Pro, így a Snapdragon 8 Gen 1 csip feltehetően nagyon érzékeny a készülékben lévő hűtési rendszerre is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.