Az oroszok péntektől lekapcsolódhatnak a globális internetről

Oroszország állítólag hamarosan lehúzza a rolót és elszakadhat az online világ többi részétől – írja hivatalosan nem megerősített információk alapján, a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a Délmagyar.hu.

Forrás: Delmagyar.hu2022. 03. 09. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg nem erősített hírek szerint az ország március 11-én kivonja magát a nemzetközi online közösségből. A forrás komolyabb a szokásos pletykáknál: a fehéroroszországi székhelyű Nexta médiavállalat posztja állítja, hogy minden vállalatnak, amely online jelenlétet akar fenntartani, hazai szerverekre kell majd átállnia.

Oroszország aktív előkészületekbe kezdett a globális internetről való leválasztásra – áll a tweetben. 

Legkésőbb március 11-ig minden szervert és domént át kell helyezni az orosz zónába.

Az állítás a közösségi médiában elterjedt. Egy másik fiók szerint pedig kibertámadásokra is készülnek.

Oroszország március 11-től lekapcsolja a külső internetet

– írja a jól értesült Black Swan nevű Twitter-felhasználó.

„Minden oroszországi cégnek át kell kerülnie egy .ru. címre és orosz belföldi szerverre. A vállalkozások öt napot kapnak erre. Kibertámadások az amerikai bejövő...”

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.