Több mint ötmilliárd dollárért vesznek meg egy kiberbiztonsági céget

Az Alphabet Inc. leánycége, a Google LLC 5,4 milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Mandiant Inc. kiberbiztonsági vállalatot.

Forrás: MTI2022. 03. 09. 9:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google részvényenként 23 dollárt fizet a Mandiant részvényeseinek. A Mandiant a Google felhőtechnológiai részlegének részévé válik. Az ügylet várhatóan az év végéig zárul le, a hatósági jóváhagyás függvényében.

Értékét tekintve ez lesz a Google második legnagyobb üzlete, amióta 2012-ben mintegy 12,5 milliárd dollárért megvásárolta a Motorola Mobility-t.

A Kevin Mandia által közel két évtizede alapított Mandiant több mint 600 tanácsadóval és 300 kiberbiztonsági elemzővel rendelkezik. A cég arról ismert, hogy incidens-elhárítási szolgáltatásokat nyújt. A Mandiant vállalatot a Microsoft Corp. is megkörnyékezte, de a tárgyalások több mint egy hete megszakadtak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.