Mennyivel előzi a világ leggazdagabb embere a másodikat?

Továbbra is Elon Musk vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját.

Forrás: Vg.hu2022. 04. 06. 8:46
MUSK, Elon; SCHOLZ, Olaf
Grünheide, 2022. március 22. Olaf Scholz német kancellár (j) és Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó Gigafactory nevû gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2022. március 22-én. MTI/AP/Pool/DPA/Zentralbild/Patrick Pleul Fotó: Patrick Pleul
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is Elon Musk vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját. A Tesla és a SpaceX tulajdonosa, és a Twitter legújabb igazgatósági tagja ráadásul meggyőző fölénnyel erősítette meg vezető helyét – idézi a CNN beszámolóját a VG.

Az 50 éves Musk teljes vagyona immár meghaladja a 300 milliárd dollárt, emivel már több mint 100 milliárd dolláros előnnyel vezeti a Forbes listáját a második helyen álló Jeff Bezos előtt. A Musk-Bezos verseny az űriparban is kiélezett, de a SpaceX és a Blue Origin versenyében is a dél-afrikai üzletember cége áll jobban.

Musk vagyona több mint duplája a Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffettének. A 91 éves Buffett 1941-ben, 11 évesen kezdett vállalkozni, vagyona jelenleg körül-belül 125 milliárd dollár.

Bill Gates 136 milliárd dollár, Steve Ballmer 100 milliárd dollár, Larry Page 120 milliárd dollár, Sergey Brin 115 milliárd dollár felett rendelkezhet.

Elon Musk ezzel a pénzzel megvehetné mind a 32 NFL-csapatot (a Sportico adatai szerint együttesen több mint 112 milliárd dollárt érnek), és még mindig maradna közel 190 milliárd dollárja.

A Tesla-vezér vagyona csak 35 milliárd dollárral kisebb, mint szülőhazája, Dél-Afrika GDP-je. Ugyannakkor meghaladja Kolumbia, Finnország, Pakisztán, Chile és Portugália GDP-jének értékét, és majdnem duplája a magyar bruttó nemzeti értéknek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/AP/Pool/DPA/Zentralbild/Patrick Pleul)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.