időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Mennyivel előzi a világ leggazdagabb embere a másodikat?

Forrás: Vg.hu
2022.04.06. 08:46 2022.04.06. 08:51
Mennyivel előzi a világ leggazdagabb embere a másodikat?

Továbbra is Elon Musk vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját. A Tesla és a SpaceX tulajdonosa, és a Twitter legújabb igazgatósági tagja ráadásul meggyőző fölénnyel erősítette meg vezető helyét – idézi a CNN beszámolóját a VG.

Az 50 éves Musk teljes vagyona immár meghaladja a 300 milliárd dollárt, emivel már több mint 100 milliárd dolláros előnnyel vezeti a Forbes listáját a második helyen álló Jeff Bezos előtt. A Musk-Bezos verseny az űriparban is kiélezett, de a SpaceX és a Blue Origin versenyében is a dél-afrikai üzletember cége áll jobban.

Musk vagyona több mint duplája a Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffettének. A 91 éves Buffett 1941-ben, 11 évesen kezdett vállalkozni, vagyona jelenleg körül-belül 125 milliárd dollár.

Bill Gates 136 milliárd dollár, Steve Ballmer 100 milliárd dollár, Larry Page 120 milliárd dollár, Sergey Brin 115 milliárd dollár felett rendelkezhet.

Elon Musk ezzel a pénzzel megvehetné mind a 32 NFL-csapatot (a Sportico adatai szerint együttesen több mint 112 milliárd dollárt érnek), és még mindig maradna közel 190 milliárd dollárja.

A Tesla-vezér vagyona csak 35 milliárd dollárral kisebb, mint szülőhazája, Dél-Afrika GDP-je. Ugyannakkor meghaladja Kolumbia, Finnország, Pakisztán, Chile és Portugália GDP-jének értékét, és majdnem duplája a magyar bruttó nemzeti értéknek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/AP/Pool/DPA/Zentralbild/Patrick Pleul)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.