A többség már a mobiljával szeret fizetni

A válaszadók közel fele a bankkártyájának PIN-jére sem emlékszik a mobilfizetés miatt – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 30. 9:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a menetelést a mobilos érintés nélküli fizetés, a kártyakibocsátással foglalkozó Marqeta három kontinensen négyezer válaszadó segítségével végzett kutatása szerint a megkérdezettek 61 százaléka már annyira megbízik a mobilfizetésben, hogy nem fél otthon hagyni a pénztárcáját. A 18–24 év közötti, avagy Z generációs fiatalok körében sokkal magasabb, 77 százalék ez az arány.

A megkérdezettek közül ezren britek voltak, az esetükben háromnegyed a pénztárcát már rutinosan otthon hagyók aránya, 96 százalékuk használt az elmúlt évben érintés nélküli mobilfizetést. Kissé sokkoló, de 42 százalékuk már a bankkártyájának PIN-jére sem emlékszik a mobilos fizetés miatt, specifikusan a 18–24 évesek körében 54 százalék ez az arány.

További nagy érdekesség, hogy a brit válaszadók fele a két kezén meg tudja számolni a bankfiókokban történt ügyintézéseinek a számát, a Z generációsok felétől pedig teljesen idegen a bankfiókban való ügyintézés gondolata. 

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.