Jöhet az autóbaleset felismerése ebbe a mobil operációs rendszerbe

Jelenleg csak néhány modellen érhető el a gépi segélyhívás.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 30. 20:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg csak a Google Pixel 4 és újabb modelleken érhető el a gépi segélyhívás.

Számos egyedi fejlesztéssel került piacra 2019 végén a Google Pixel 4 okostelefon, a benne debütált és az utódjaiban továbbra is elérhető egyik leghasznosabb extrát az autóbalesetek felismerése jelenti. A funkció képes segítséget hívni az eszméletlen, vagy a mobiljukat használni nem tudó sérültekhez, másfél éve még egy kompakt rakodógéppel a domboldalon átbillent férfit is kihúzott a bajból – olvasható az Origo cikkében.

Az autóbaleset felismerése a készülékeken előtelepítve megtalálható Személyes biztonság appon keresztül történik, Mishaal Rahman fejlesztő pedig most a legújabb verziójának kódjában kutatva bizonyítékokat talált rá, hogy a funkció hamarosan a nem Pixel készülékeken is elérhetővé válhat.

Rahman kételkedik abban, hogy a Google válogatás nélkül mindegyik androidos készüléken elérhetővé fogja tenni a lehetőséget, sejtése szerint a mobilgyártókra bízza majd a vevőkhöz való eljuttatását, és ezzel együtt persze a megfelelő működéséről való meggyőződést.

Az alkalmazásban talált további leíró szövegek szerint ezzel együtt a természeti katasztrófákra való riasztás is elérhetővé válhat a nem Pixel mobilokon.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.