időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Jöhet az autóbaleset felismerése ebbe a mobil operációs rendszerbe

Forrás: Origo.hu
2022.06.30. 20:20 2022.06.30. 20:21
Jöhet az autóbaleset felismerése ebbe a mobil operációs rendszerbe

Jelenleg csak a Google Pixel 4 és újabb modelleken érhető el a gépi segélyhívás.

Számos egyedi fejlesztéssel került piacra 2019 végén a Google Pixel 4 okostelefon, a benne debütált és az utódjaiban továbbra is elérhető egyik leghasznosabb extrát az autóbalesetek felismerése jelenti. A funkció képes segítséget hívni az eszméletlen, vagy a mobiljukat használni nem tudó sérültekhez, másfél éve még egy kompakt rakodógéppel a domboldalon átbillent férfit is kihúzott a bajból – olvasható az Origo cikkében.

Az autóbaleset felismerése a készülékeken előtelepítve megtalálható Személyes biztonság appon keresztül történik, Mishaal Rahman fejlesztő pedig most a legújabb verziójának kódjában kutatva bizonyítékokat talált rá, hogy a funkció hamarosan a nem Pixel készülékeken is elérhetővé válhat.

Rahman kételkedik abban, hogy a Google válogatás nélkül mindegyik androidos készüléken elérhetővé fogja tenni a lehetőséget, sejtése szerint a mobilgyártókra bízza majd a vevőkhöz való eljuttatását, és ezzel együtt persze a megfelelő működéséről való meggyőződést.

Az alkalmazásban talált további leíró szövegek szerint ezzel együtt a természeti katasztrófákra való riasztás is elérhetővé válhat a nem Pixel mobilokon.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.