Már a levegő minőségét is mutatja a Google Térkép

Elsőként Amerikában válik elérhetővé a Google Térkép levegőminőséget mutató rétege.

Forrás: ORIGO.HU2022. 06. 11. 14:44
Google.com landing site on computer screen in 2015 Fotó: 123RF/Anthony Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan fejlődik és változik a Google Térkép, most pedig megérkezett a levegőminőséget megjelenítő réteg is a szolgáltatásba – ez elsőként az USA-ban érhető el, Androidon és iOS-en egyaránt.

Google Térkép levegőminőség FORRÁS: GOOGLE

Ilyen információk gyors áttekintésével jobban lehet majd dönteni arról, hogy kimenjünk-e a szabadba, esetleg merre és meddig kiránduljunk. Az AQI-számokat is kiírja a térkép, javasolt kültéri tevékenységekkel, továbbá megjeleníti, mikor frissült utoljára az információ.

Az adatok kormányhatóságoktól származnak, az USA-ban pedig a futótüzek megjelenítésére is elérhetővé válik egy külön rétegfunkció. Ez az aktív tüzeket mutatja, a NIFC együttműködésével. A NOAA segítségével a füstadatokat is felveszik a térképre. Arról nincs hír, hogy Európa egyes országaiba mikor jutnak el az újítások - olvasható az Origo cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: 123RF/Anthony Brown)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.