időjárás 27°C Ottó 2022. július 2.
logo

A Google térképén is elérhetők a Volánbusz vidéki menetrendjei

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.28. 12:50 2022.05.28. 14:51
A Google térképén is elérhetők a Volánbusz vidéki menetrendjei

– Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei – jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid azt írta, szombattól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google-térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

Így könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azokon a településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást: az ország majdnem hetven városában, többek között Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban.

– A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül – emelte ki a távirati iroda szerint.

– A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni, a fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást – tette hozzá.

– Egy évtizeddel ezelőtt a BKK a vezetésemmel elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS menetrendi adatait, amit aztán néhány évvel később a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi menetrendjeivel is követtünk. Mától ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást – fogalmazott az államtitkár.

 

Borítókép: Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást az ország majdnem hetven városában (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.