Jönnek a fizetős fotók és videók az Instagramra

Csak a havidíjat kifizető követők számára lesznek elérhetőek az exkluzív bejegyzések – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 07. 16. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős fejlesztésről rántotta le a leplet az Instagramért felelős Adam Mosseri, a szolgáltatáson keresztül pénzt keresni próbáló tartalomkészítők és influenszerek hamarosan klasszikus bejegyzéseket is képesek lesznek elrejteni a havidíjat nem fizető követőik elől, ezzel exkluzív tartalmakat biztosítva a zsebükbe nyúló rajongóik számára.

Az Instagram idén januárban fogott az előfizetések tesztelésébe, ennek keretében a szabályoknak megfelelő tartalomkészítők havi 1–100 dollár közti összegeket kérhetnek el a rajongóiktól, ám az anyagi támogatásért cserébe eddig csak exkluzív történeteket tehettek közzé számukra.

A megszokott képes és videós posztok fizetőfal mögé tétele mellett az Instagram hamarosan lehetővé fogja tenni az influenszerek számára a fizetős rajongókkal való élő videózást, továbbá harmincfős csoportos chatelésekre is módjuk nyílik majd velük.

Az előfizetés bekapcsolása jelenleg csak néhány tízezer egyesült államokbeli tartalomkészítő számára érhető el, de Mosseri szeretné minél előbb globálisan elérhetővé tenni a bevételszerzési rendszert.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.