Virtuálisvalóság-túrán is részt vehetnek a schönbrunni kastély látogatói

A virtuálisvalóság- (VR)-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben.

Forrás: FEOL.HU2022. 07. 30. 16:41
A VR-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben.
A VR-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben. Forrás: APA/OTS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látogatóknak, akik VR-szemüveg segítségével léphetnek be a kastély izgalmas világába, a történelem valódi jeleneteit tartalmazó, számítógéppel készített, hiteles és pontos látványvilágot ígérnek – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

A VR-túrán Erzsébet (Sisi) és Ferenc József császár esküvőjének vendégeként lehet végigsétálni a kastélyon. De az időutazáson három dimenzióban találkozhat a látogató a Habsburg-ház más uralkodóival, köztük Mária Teréziával is.

A tájékoztatás szerint a virtuális túra forgatókönyvén tíz hónapig dolgoztak. A színészeknek több mint 300 különleges jelmez és kiegészítő készült. A 24 perces VR-film 19 nyelven szólal meg. A VR-túrán a nyolcéves vagy annál idősebb látogatók vehetnek részt.

Borítókép: Részlet a túrából (Forrás: APA OTS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.