Elindult az eszközök otthoni javítási programja

Egyelőre csak az USA-ban, sajnos nem tűnik racionálisnak az otthoni szerelés.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 03. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre csak az USA-ban, sajnos nem tűnik racionálisnak az otthoni szerelés.Elrajtolt a Samsung néhány hónappal ezelőtt bejelentett otthoni kütyüjavítási programja az Egyesült Államokban, ennek keretében a vállalat az iFixiten keresztül gyári alkatrészeket és szerszámokat árul egyes készülékeinek a szereléséhez – olvasható az Origó cikkében.

Az Apple hasonló programjához hasonlóan a Samsungé sem zseniális: jelenleg a Galaxy S20 / S21 mobilszériák mellett a Galaxy Tab S7+ táblagéphez vannak alkatrészek, ráadásul az otthoni szerelők csak a kijelzőt, az akkut, a töltőportot, továbbá a hátlapi panelt cserélhetik, nincs alaplap vagy kamera a kínálatban. További kellemetlen fejlemény, hogy a telefonok esetében csak egyszerre cserélhető a kijelző és akku, míg a tabletnél a hátlap és az akku együttes cseréje kötelező.

A vállalat szerint a vásárlók visszaküldhetik a kicserélt hardvereket újrahasznosításra, amihez kényelmi okból rögtön a küldemény feladására használandó csomagolást is kapnak az ügyfelek, de az Apple-től eltérően pénzvisszatérítés nem jár a visszaküldött hardverekért. A vevők ugyanazokon az árakon kapják a pótalkatrészeket, mint a márkaszervizek, így a nagy rizikót és a szerszámigényt figyelembe véve, pusztán anyagi indíttatásból nincs értelme vesződni az otthoni javítással.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.