időjárás 16°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Elindult az eszközök otthoni javítási programja

Forrás: Origo.hu
2022.08.03. 13:00 2022.08.03. 13:17
Elindult az eszközök otthoni javítási programja

Egyelőre csak az USA-ban, sajnos nem tűnik racionálisnak az otthoni szerelés.Elrajtolt a Samsung néhány hónappal ezelőtt bejelentett otthoni kütyüjavítási programja az Egyesült Államokban, ennek keretében a vállalat az iFixiten keresztül gyári alkatrészeket és szerszámokat árul egyes készülékeinek a szereléséhez – olvasható az Origó cikkében.

Az Apple hasonló programjához hasonlóan a Samsungé sem zseniális: jelenleg a Galaxy S20 / S21 mobilszériák mellett a Galaxy Tab S7+ táblagéphez vannak alkatrészek, ráadásul az otthoni szerelők csak a kijelzőt, az akkut, a töltőportot, továbbá a hátlapi panelt cserélhetik, nincs alaplap vagy kamera a kínálatban. További kellemetlen fejlemény, hogy a telefonok esetében csak egyszerre cserélhető a kijelző és akku, míg a tabletnél a hátlap és az akku együttes cseréje kötelező.

A vállalat szerint a vásárlók visszaküldhetik a kicserélt hardvereket újrahasznosításra, amihez kényelmi okból rögtön a küldemény feladására használandó csomagolást is kapnak az ügyfelek, de az Apple-től eltérően pénzvisszatérítés nem jár a visszaküldött hardverekért. A vevők ugyanazokon az árakon kapják a pótalkatrészeket, mint a márkaszervizek, így a nagy rizikót és a szerszámigényt figyelembe véve, pusztán anyagi indíttatásból nincs értelme vesződni az otthoni javítással.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.