Az új mobilokról szivárogtak ki információk

Egyre valószínűbb, hogy világszerte az összes modell Snapdragon csipet használhat.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 01. 9:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre valószínűbb, hogy világszerte az összes modell Snapdragon csipet használhat.Nagy szenzációt keltett három héttel ezelőtt Ming-Chi Kuo piacelemző, forrásai szerint a 2023 elején bemutatkozó Samsung Galaxy S23 termékcsalád tagjai exkluzívan Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használnak majd, nem lesz Samsung Exynos csipes változat a mobilcsaládból – olvasható az Origó cikkében.

A Qualcomm napokban kiadott sajtóközleménye megerősíteni látszik az információt, a vállalat szerint a felek újabb hét évvel 2030 végéig megegyeztek a 3G/4G/5G, sőt: a jövőbeli 6G-s technológiákkal kapcsolatos szabadalmaik egymásnak való licenceléséről. Ami ennél érdekesebb a fogyasztók számára, hogy kiterjesztik a prémium Samsung Galaxy eszközök kapcsán az együttműködésüket, az eddiginél több efféle eszközben lesz Snapdragon rendszerlapka.Az ügyhöz kapcsolódóan a Qualcomm negyedéves üzleti eredményeinek ismertetése során Cristiano Amon vezérigazgató megemlítette, hogy a Galaxy S22 mobilok olyan 75 százaléka Snapdragon rendszerlapkás, ez az arány pedig emelkedni fog a „Galaxy S23 és azon túli” készülékek esetében.

A pletykák szerint a Samsung jelenleg nagy átszervezést tart az Exynos rendszerlapkákat tervező részlegénél, a csalódást okozott aktuális modellek javítgatási kísérlete helyett alapjaiban kívánja újraterveztetni a kínálatát. Viszont ez egy több éves folyamat, ezért kényszerült most rá a Qualcomm Snapdragon csipek nagyobb arányú használatára, hiába presztízsveszteség számára a vereség beismerése.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.