Ennyit hoz zsebbe egy milliós nézettségű YouTube-videó

A fiatal amerikai youtuber megtette azt, amit kevesen: kitálalt, hogy melyik videójával, mennyit keresett.

Forrás: FEOL.HU2022. 08. 02. 17:47
Forrás: YOUTUBE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shelby Church még a hőskorban, 2009-ben kezdett el videókat készíteni. A OneZero-n azt írja, hogy mindig is szeretett videókat és fényképeket szerkeszteni, és 14 éves korában kezdte közzétenni azokat a YouTube-on.

Több mint 10 éve vagyok a YouTube-on, és volt olyan szerencsém, hogy néhány videóm elérte az egymilliós nézettséget.

Folyamatosan meg is kérdezik tőle, hogy mennyit keres ezzel – faggatják taxisok, ismerősök, rokonok – most megválaszolta.

A válasz annyira egyszerű. Fontos megjegyezni, mondja, hogy a youtuberek jövedelemhez jutnak a követőik után, és még számos bevételi forrásból. Márkahirdetésekből, termékbemutatókból, élő körutazásból, linkek befogadásából és így tovább.

Ami a YouTube-os hirdetési bevételeket illeti, a platformon többnyire minden egyes videó előtt egy 15 vagy 30 másodperces hirdetés jelenik meg. Néhány perccel a videó után valószínűleg újabb hirdetés jön – ezek után jön a jutalék - olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Íme egy videó, amit „Hogyan pózoljunk fényképeken” címmel készített.

A videót 3 907 000-en nézték meg. Ez azért elég meglepő szám, nem? Ő sem számított arra, hogy ez a videó ekkorát durran. 1 275,99 dollárt keresett a videónak a 3 907 000 megtekintéséből – ez egy tisztességes összeg, de mégis nagyon alacsony a YouTube-on. Ezzel a 3 milliós megtekintésű videóval ugyanis kevesebbet keresett, mint néhány 700 ezressel.

Shelby Church azt állítja, egy 3 milliós nézettségű videótól általában 6 000 és 15 000 dollár közötti bevételre számít. Bár behozott egyszer egy 2 milliós megtekintésű videója 40 000 dollárt is.

A millió feletti megtekintést elért videói 2 000 és 5 000 dollár között hoznak a konyhára.

Az említett „Hogyan pózoljunk fényképeken” azért hozott kevesebb pénzt, mert nézői többnyire az Egyesült Államokon kívülről jöttek, és a téma nem igazán vonzotta a nagy költségvetésű hirdetőket.

Az elemzések azt mutatták, hogy a videót a YouTube algoritmusa sok olyan emberhez juttatta el, akik nem is iratkoztak fel rá (97%), és India, Fülöp-szigetek, Pakisztán és Nepál adta a legtöbb nézőt. Ezen országok mindegyikének lényegesen alacsonyabb a CPM-je (ezer megtekintésenkénti költség), mint az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Kanadában.

A teljes cikk ide kattintva olvasható tovább.

Borítókép: Shelby Church (Forrás: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.