időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo

Ennyit hoz zsebbe egy milliós nézettségű YouTube-videó

Forrás: FEOL.HU
2022.08.02. 17:47 2022.08.02. 19:25
Ennyit hoz zsebbe egy milliós nézettségű YouTube-videó

A fiatal amerikai youtuber megtette azt, amit kevesen: kitálalt, hogy melyik videójával, mennyit keresett.

Shelby Church még a hőskorban, 2009-ben kezdett el videókat készíteni. A OneZero-n azt írja, hogy mindig is szeretett videókat és fényképeket szerkeszteni, és 14 éves korában kezdte közzétenni azokat a YouTube-on.

Több mint 10 éve vagyok a YouTube-on, és volt olyan szerencsém, hogy néhány videóm elérte az egymilliós nézettséget.

Folyamatosan meg is kérdezik tőle, hogy mennyit keres ezzel – faggatják taxisok, ismerősök, rokonok – most megválaszolta.

A válasz annyira egyszerű. Fontos megjegyezni, mondja, hogy a youtuberek jövedelemhez jutnak a követőik után, és még számos bevételi forrásból. Márkahirdetésekből, termékbemutatókból, élő körutazásból, linkek befogadásából és így tovább.

Ami a YouTube-os hirdetési bevételeket illeti, a platformon többnyire minden egyes videó előtt egy 15 vagy 30 másodperces hirdetés jelenik meg. Néhány perccel a videó után valószínűleg újabb hirdetés jön – ezek után jön a jutalék - olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Íme egy videó, amit „Hogyan pózoljunk fényképeken” címmel készített.

A videót 3 907 000-en nézték meg. Ez azért elég meglepő szám, nem? Ő sem számított arra, hogy ez a videó ekkorát durran. 1 275,99 dollárt keresett a videónak a 3 907 000 megtekintéséből – ez egy tisztességes összeg, de mégis nagyon alacsony a YouTube-on. Ezzel a 3 milliós megtekintésű videóval ugyanis kevesebbet keresett, mint néhány 700 ezressel.

Shelby Church azt állítja, egy 3 milliós nézettségű videótól általában 6 000 és 15 000 dollár közötti bevételre számít. Bár behozott egyszer egy 2 milliós megtekintésű videója 40 000 dollárt is.

A millió feletti megtekintést elért videói 2 000 és 5 000 dollár között hoznak a konyhára.

Az említett „Hogyan pózoljunk fényképeken” azért hozott kevesebb pénzt, mert nézői többnyire az Egyesült Államokon kívülről jöttek, és a téma nem igazán vonzotta a nagy költségvetésű hirdetőket.

Az elemzések azt mutatták, hogy a videót a YouTube algoritmusa sok olyan emberhez juttatta el, akik nem is iratkoztak fel rá (97%), és India, Fülöp-szigetek, Pakisztán és Nepál adta a legtöbb nézőt. Ezen országok mindegyikének lényegesen alacsonyabb a CPM-je (ezer megtekintésenkénti költség), mint az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Kanadában.

A teljes cikk ide kattintva olvasható tovább.

Borítókép: Shelby Church (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.