Idegen használja a Facebook-fiókját? Gyorsan ellenőrizhető

Időnként érdemes párat kattintani, s megnézni, ki lehet még belépve a Facebook-fiókunkba.

Forrás: FEOL2022. 09. 21. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztóan hangzik, de az esetek többségében még sincs okunk különösebben megijedni, ha kiderül, más is használja a Facebook-fiókunkat. Többnyire ugyanis csak arról van szó, hogy valakinek a kölcsönkért számítógépén, telefonján, tabletjén beléptünk a Facebook-fiókunkba és elfelejtettünk szabályosan, precízen kilépni onnan.

Sajnos előfordulhat azonban, hogy eltulajdonították a felhasználónév-jelszó párosunkat, s az is megeshet, hogy feledékenyen másoknál nyitva hagyott fiókunkba akár figyelmetlenségből belép a készülék tulajdonosa.

A megoldás néhány egyszerű lépésből áll, amit néha érdemes elvégezni, még akkor is, ha semmilyen gyanús jelet nem észlelünk.

Kicsit nehezen lehet az idegen készülékekről való kijelentkezés lehetőségét fellelni a Facebook beállításai között: Profilkép > Beállítások és adatvédelem > Biztonság és bejelentkezés > Belépési figyelmeztetések és a kétfaktoros hitelesítés > fülön találunk rá.

A Bejelentkezési helyek alatt szerepel azoknak a helyeknek a listája, ahol jelenleg is be vagyunk jelentkezve. Mindegyik bejegyzésnél szerepel a dátum, az időpont, a hely és az eszköz típusa.

A jobb oldalt található három pöttyre kattintva rögtön kijelentkezhetünk azokról a készülékekről, munkamenetekből, amelyek ismeretleneknek tűnnek. Előfordulhat, hogy az összes aktív bejelentkezés megjelenítéséhez a Továbbiak elemre kell kattintani.

A lezárni kívánt munkameneten kattintsunk a Kijelentkezés opcióra,

így azt is választhatjuk, hogy kijelentkezünk az összes használt eszközről: ezután természetesen a legközelebbi belépésnél kézzel kell beírni a jelszavunkat.

Itt lehet igényelni, hogy a Facebook értesítsen minket, ha szokatlan helyről jelentkezünk be. Az előre általunk megadott címre küldendő üzenet tájékoztatni fog bennünket a használt készülékről és arról, hogy az éppen hol található.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.