időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Kilátástalan helyzetbe kerültek az amerikai mozik

Forrás: Vg.hu
2022.09.28. 17:02
Kilátástalan helyzetbe kerültek az amerikai mozik

Néhány kisebb sikertől eltekintve katasztrofálisan teljesítettek az amerikai mozik idén szeptemberben. 25 éve nem volt olyan alacsony az USA box office bevétele, mint most – írja a The Wrap hollywoodi szakportál hírei alapján a VG. Az Egyesült Államok filmszínházai szeptember 27-ig 275 millió dollár bevételt generáltak, ilyen alacsony számra 1997 szeptembere óta nem volt példa, amikor utoljára termeltek 350 millió dollárnál kisebb bevételt az amerikai jegyeladások. 

 

A mostani szint 20 százalékkal múlja alul a tavalyi bevételt és 52 százalékkal marad el a 2019-es szinttől.

 

A világjárvány okozta pénzügyi válság még mindig rátelepszik az amerikai mozikra, amiknek így szükségük lenne a kasszasiker filmekre, hogy törleszthessék a bezárás hónapjaiban felhalmozott adósságaikat. Elég magas bevételeket a jegypénztáraknál csak a blockbusterek és a nagyszabású családi filmek tudnak produkálni, amikből viszont nagyon kevés lesz már az idén. Nagyobb bevételt a Black Adam és az új Marvel produkció, a Black Panther folytatása generálhat, illetve decemberben lesz két hete James Cameron Avatar folytatásának, hogy mentsen valamit a filmszínházak idei számain.

 

Az USA mozijai rendkívül nehéz helyzetben vannak, a második legnagyobb hálózat, a Cineworld már el is indította a csődeljárást, illetve kénytelen bezárni több moziját. 

 

A legnagyobb mozihálózatnak számító AMC pedig jelenleg azon dolgozik, hogy lefaragja az 5 milliárd dolláros adósságállományát. 

Októberben szintén nem lesz túl erős a moziforgalom, de a szeptemberinél jobb számokra lehet számítani. 

Elemzők úgy számolnak, hogy a jegyeladások 20-30 százalékkal csökkenhetnek a tavalyi 623 millió dolláros box office számokhoz képest.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.