Csaknem öt év börtönt kapott az eBay volt főnöke

Bizarr megfélemlítési kampányt vezényelt le egy blogger házaspár ellen – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo2022. 10. 03. 9:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon négy év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték az eBay internetes piactér volt biztonsági főnökét, miután 2019-ben zaklatási kampányt vezényelt le egy a munkáltatójával szemben kritikákat megfogalmazott blogger házaspár ellen. David és Ina Steiner az EcommerceBytes portál és hírlevél üzemeltetői, főként kicsiben üzletelő internetes kereskedőknek szóló információkra fókuszálnak.

Az internetes piacteret kritizáló blogbejegyzéseik annyira felbosszantották az eBay felsővezetését, beleértve Devin Wenig akkori ügyvezető igazgatót, hogy James Baugh a nyomásukra kénytelen volt megfélemlítési szándékú kampányt indítani a bloggerek elhallgattatása érdekében.

Ennek keretében egyes kollégáinak közreműködésével álprofilokon keresztül zaklatta őket az interneten, hamis garázsvásárok hirdetésével nyilvánosságra hozta a lakcímüket, David Steinernek címzett pornográf tartalmakat juttatott a szomszédaikhoz, továbbá rovarokhoz, véres halloweeni disznómaszkhoz, temetési koszorúhoz hasonló tárgyakat küldött nekik.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Az Ebay egyik irodaháza (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.