Beigazolódott az online játékokért rajongók legnagyobb félelme + videó

Bocsánatot kért Pete Hines marketingfőnök, de nem rajta múlik, hogy nem jönnek PlayStationre a jövőbeli játékok – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 06. 18. 21:07
null
A képen bemutatják az új Need For Speed Payback-et a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2017. június 11-én Fotó: Mike Nelson Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években rengeteg nagynevű online játékfejlesztőt vásárolt fel az Xbox Game Studios erősítése érdekében a Microsoft, a vasárnapi E3-as előadása során pedig beigazolódott a PlayStationnel rendelkezők legnagyobb félelme: a Bethesda jövőbeli címei sem jönnek a konzoljaikra.

Ez azért különösen fájó, mert a leginkább a The Elder Scrolls és a Fallout szériákról ismert Bethesda emberemlékezet óta multiplatform fejlesztésben utazott, azaz játékai PC-re, PlayStationre és Xboxra is elkészültek. A Starfield lesz nagyon régóta az első olyan nagy költségvetésű játéka, amely elkerüli a Sony konzolját.

A képen bemutatják az új Need For Speed Payback-et a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2017. június 11-én
Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

A Bethesda marketingfőnöke a GameSpotnak adott interjújában az ügy firtatásakor meghökkentő dolgot tett: a napokban folyamatosan hangoztatott „egyszerűbb fejlesztés, jobb végeredmény” panelek ismételgetése után konkrétan elnézést kért a PlayStation-rajongóktól.

Pete Hines elmondta, hogy

nem rajta múlik a támogatott online platformok köre, ő maga a PlayStation 5-öt preferálja. A Bethesda dolgozott a Starfield playstation-ös verzióján, azonban az új menedzsment új elvárásokat is hozott, érthető módon a Microsoft nem tréfából fizetett 7,5 milliárd dollárt az anyacégeként funkcionáló Zenimaxért, üzleti stratégiát kíván megvalósítani az akvizíción keresztül.

Teljesen megérti az érintett játékosok frusztrációját, azonban nem tud mit tenni értük.

Időközben a Microsoft bejelentette, hogy a jövőre érkező exkluzív online játékai nem csak benne lesznek az Xbox Game Pass havidíjas játékbérlőben, de játszhatóak lesznek felhős játékfuttatással. Ebben annyi vigasz van a PlayStation-tulajok számára, hogy megfelelő internetkapcsolat birtokában sok esetben bármiféle további hardver vásárlása nélkül képesek lesznek játszani többek közt a Starfielddel is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.