Cserben hagyta az ügyfeleit az okosotthonos cég

Szolgáltatást nem nyújt a Wink, de az előfizetési díjat vonja – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 03. 12:32
null
A Wink egyik okosotthon szolgáltatása Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb okosotthonos vezérlőrendszerbe beruházott ügyfelek jártak pórul az Egyesült Államokban, már egy hete teljesen áll a Wink cég összes online szolgáltatása. A többség által a Black Eyed Peas együttesből ismert Will.i.am zenész i.am befektetőcégének leányaként üzemelő Wink már tavaly májusban botrányba került, a termékeihez addig ingyen járt online szolgáltatásokért hirtelen elkezdett 5 dollár havidíjat kérni, állítása szerint hogy ne menjen csődbe.

A Wink egyik okosotthon szolgáltatása
Fotó: YouTube

Bő fél évvel később úgy tűnik, hogy ez nem volt elég a talpon maradáshoz: ugyan a beszámolók alapján a havidíjakat azóta is vonja az ügyfelektől, de 2021. január 25. óta teljesen állnak az online szolgáltatásai. Az okosotthonos hubjába helyileg bejelentkezett felhasználók még képesek valamelyest vezérelni a mobiljukról a kütyüiket, ám akik nem voltak belépve a leállás kezdetén, azok nem tudják semmilyen módon elérni és állítgatni a rendszerhez Z-Wave vagy Zigbee protokollok segítségével hozzáboronált eszközeiket.

A vállalat utoljára hétfőn adott életjelet magáról, az akkori tájékoztatása szerint még mindig dolgozik az előző szerdán állítólag már azonosított probléma megoldásán. Az incidens kezdete óta semmiféle megkeresésére sem reagál a sajtó vagy az ügyfelek részéről, ám az említett előfizetési díjat vonja az utóbbiaktól.

Van rá esély, hogy vége van a Winknek.

Az eset újabb emlékeztető az otthonukat felokosítani kívánók számára, hogy jobban teszik, ha internetes szolgáltatásoktól a lehető legkevésbé függő termékeket vásárolnak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Íme egy hasznos kis kiegészítő, hogy többé ne hagyjunk el semmit

A sejtettnek megfelelően a Galaxy S21 mobilcsalád mellett egy régóta pletykált kiegészítőt is bemutatott a Samsung cég, a Tile Tracker sikertermékről mintázott Galaxy SmartTag célja elsősorban a lakásban rendszeresen elkevert tárgyak megkeresésének a segítése.

Nagyon egyszerűen működik: fizikailag hozzá kell erősíteni az elkallódó tárgyhoz, majd a beállítgatást követően telefonon megnézhető, hogy körülbelül milyen távolságra van a kütyüvel ellátott tárgy. A két eszköz között Bluetooth biztosítja az adatkapcsolatot, így a Galaxy SmartTag hatótávolsága legfeljebb 120 méter, de az okoscímke és a telefon közé beékelődött falak persze sokat csökkenthetnek ezen.

A telefon kijelzőjén a keresett holmi irányába mutató nyilak nem lesznek, de igény esetén hangadásra utasítható a nyomkövető, ami alaposan felgyorsíthatja a pénztárca, kulcscsomó és egyéb tárgyak megkeresését. A Samsung szerint még idén érkezik egy fejlettebb, UWB adatátviteli technológiát használó modell a keresőkütyüből, azt egy UWB-t szintén támogató mobillal összepárosítva térbeli helymeghatározásra is lehetőség nyílik majd.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.