Gyermekpornó után kutathatnak egyes mobilokon

Állítólag teljesen automatizáltan működik majd az Apple új rendszere.

Forrás: ORIGO.HU2021. 08. 05. 20:24
null
Pontosan 4 éve tartó állapotot tört meg 2020 utolsó negyedévében az Apple mobilgyártó, az ünnepi periódusban átvette az eladott okostelefonok számában az elsőséget a Samsungtól. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő értesüléssel állt elő a Johns Hopkins Egyetemen kriptográfiát oktató Matthew Green, a szakember több forrása szerint az Apple hamarosan bemutat majd egy új rendszert, amellyel automatizáltan gyermekbántalmazásos anyagok után fog kutatni a felhasználók eszközein. Az iPhone mellett jó eséllyel az iPad és Mac termékek sem maradnának nélküle, elsőként pedig olyan fotók esetén vetné be fejlesztést, amelyeket a felhasználók szinkronizáltak az iCloud felhőtárhelyükre – olvasható az Origo cikkében.

A kép csak illusztráció
Fotó: PIXABAY

A források szerint úgy működik majd a detektálás, hogy az Apple megkapja a megerősített bántalmazásos képek ujjlenyomatait az amerikai National Center for Missing & Exploited Children szervezettől, a mobilozók és a számítógépezők eszközei pedig szintén ujjlenyomatokat készítenek a majd a háttértáraikon lévő, iClouddal szinkronizált képekről. Végül ha megadott számúnál több egyezés van az ujjlenyomatokban, akkor a rendszer jelentené a helyzetet az Apple számára.

Egyelőre nem világos, hogy ezután mi történne, de a problémás fotóknak elméletileg meg kell lenniük a felhasználók online fiókjaiban, így a rendőrség bevonása előtt az Apple moderátorai ellenőrizni tudnák a riasztások megalapozottságát, nehogy fals pozitívok miatt tévesen ártatlanokra uszítsák a hatóságot.

Green értesülései szerint a használni kívánt ujjlenyomatozó algoritmust az Apple fejleszti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.