Henry Cavill házi „atomerőművet” épít

Henry Cavill máris felturbózta a nyáron épített gamer számítógépét – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 20. 11:06
Cavill, Henry
Párizs, 2018. július 13. Henry Cavill brit színész a Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible - Fallout) címû filmjének párizsi világpremierjén 2018. július 12-én. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson) Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén július közepén nagy szenzációt váltott ki, hogy a Superman és Rívia Geralt szerepeiben elhíresült Henry Cavill szintet lépett a számítógépes gamerkedésben: minden bátorságát összeszedve megépítette élete első saját számítógépét, míg korábban előre összeszerelt konfigurációkat vásárolt.

Sikeres színészként persze sokat megengedhetett magának: abszolút csúcsszámítógépet épített össze AMD Ryzen 9 processzorral és NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti videokártyával.

Henry Cavill brit színész a The Witcher című számítógépes játékok részeit is végigjátszotta (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Ugyan a számítógépes játékosok 90+ százaléka legfeljebb álmodozhat az efféle PC-ről, de Cavill máris idejét látta a grafikus vezérlő lecserélésének: valahonnan sikerült szereznie egy GeForce RTX 3090 csúcsmodellt, ennek a berakásával indította a karácsonyi készülődést. A projekt érthetően elsőbbséget élvezett a karácsonyfa felállításával szemben.

Cavill hazájában az RTX 3090-et olyan 1700-1800 angol fontért (670-710 ezer forintért) lehet megvásárolni, már amikor kapható.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A Witcher Budapesten is járt

Íme egy lengyel irodalmi ihletésű számítógépes játék, amely az egész világot meghódította, és most a tévésorozatok piacára is betörne. A Witcher — magyarul vajákos — egy középkori fantáziavilág, megspékelve kelet-közép-európai folklórral. A sorozat nagy részét ráadásul hazánkban forgatták.

Andrzej Sapkowski (1945) lengyel fantasyíró az 1980-as években még novellákként kezdte el írni és publikálni a Ríviai Geraltról, a vajákról szóló történeteit – melyeket manapság mindenki The Witcherként ismer. Akkor még nem sejthette, hogy a belőlük kinövő könyvsorozat egyfajta kelet-közép-európai sikertörténet lesz, és rendkívül népszerűvé válik Csehországtól kezdve Magyarországon át egészen Bulgáriáig.

A fantáziairodalom kiégett és önismétlő műfajában Sapkowski egy friss és vakmerően új világot teremtett: a Witcher középkori fantáziavilágát körülbelül úgy kell elképzelni, mint a Trónok harcáét, csak jóval több mágiával, kelet-közép-európai folklórral és kevesebb politikával. A főszereplő pedig Ríviai Geralt, a kevés megmaradt witcherek, azaz vajákok egyike. Ezek a természetfeletti erővel bíró harcosok vándorolnak a regény különös világában, és hol szörnyek legyőzésével, hol pedig különféle küldetések teljesítésével keresik a kenyerüket. Ez tehát a történet, persze csak dióhéjban, hisz a regény ennél jóval összetettebb, és természetesen örök témaként megjelenik benne a jó és a rossz harca is.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.