Így irányítottak egy autót távolról a Xiaomi Mi 10 Ultrával

A sofőr a mobilról távirányította a tőle 2000 mérföldre lévő autót, méghozzá egy versenypályán.

Forrás: origo.hu2020. 09. 09. 10:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Xiaomi a múlt hónapban mutatta be a valaha volt legjobb mobilját, a Mi 10 Ultrát, amit a felhasználók nagy nyomása ellenére sem hajlandó kiadni az európai piacon. Így az továbbra is csak Kínában elérhető, pedig sok szakértő szerint jelenleg a legjobb ár-érték arányú mobilok közé tartozik, a prémium mezőnyben pedig egyértelműen az lenne, ha tartanák a Kínában kiírt árakat.

A Xiaomi a Weibón pedig azt is megmutatta, hogy egy profi sofőr hogyan használt egy Mi 10 Ultra mobilt ahhoz, hogy távvezéreljen egy igazi autót. Az autó tőle 2000 mérföldre volt, ráadásul egy versenypályán irányította azt. Persze felügyelt körülmények között.

A mutatványra egy 5G SA hálózaton került sor, 1 milliszekundumos válaszidő mellett. Külön appra is szükség volt a demóhoz. Természetesen ez az egész egy megrendezett marketingtrükk, de jól látszik, hogy milyen lehetőségek rejlenek a mobilokban, illetve így legalább ismét felhívta a Mi 10 Ultrára a figyelmet a Xiaomi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.