Íme, a járvány csendes nyertese a digitális iparban

Ki gondolná, hogy egy képmegosztó a kijárási korlátozások idején 100 milliónál több felhasználóval bővíti táborát?

Forrás: Mediaworks/bama.hu2021. 02. 15. 9:20
null
A Pinterest piaci kapitalizációja nagyjából nyolcszorosára nőtt 2020 márciusa óta Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia fellendítette azt a tech óriást is, amelyik eddig csendesen dolgozott a háttérben. Bár a Pinterest ritkán tűnik fel a címsorokban, nem követel akkora figyelmet magának, mint más közösségi oldal, botrányokkal is ritkán tűnik fel, azért az utóbbi években kiemelkedően jól teljesített.

Annyira jól, hogy az iparág egyik nehézsúlyú versenyzőjének a figyelmét is felkeltette. A Financial Times szerint ugyanis a Microsoft az 50 milliárd dolláros cég felvásárlását vizsgálgatta. Talán így akarta magát vigasztalni az óriásvállalat, hogy nem jött össze a TikTok amerikai működtetésének megvásárlása.

Mindenesetre a Pinterest piaci kapitalizációja nagyjából nyolcszorosára nőtt 2020 márciusa óta.

Az otthon ragadt emberek figyelmét kellően lekötötte a pinelés, hiszen csak 2020-ban több mint 120 millió aktív felhasználót szerzett magának a képmegosztó.

A Pinterest piaci kapitalizációja nagyjából nyolcszorosára nőtt 2020 márciusa óta
Fotó: Pixabay

Mint az alábbi ábra mutatja, az elmúlt évek során folyamatosan növekedett, 2016 óta majdnem megháromszorozta felhasználói körét. A havi 98 millió aktív felhasználóval az Egyesült Államokban és további 361 millió felhasználóval a világban a Pinterest a legnagyobb közösségi hálózatok közé tartozik.

A képmegosztó még ma is bizonyos mértékig nehezen kategorizálható jelenség: a legtöbb tech cég vagy eszköz (kereső, e-kereskedelem) vagy média (hírcsatorna, videó, közösségi hálózat). Ehhez képest a Pinterest nem médiacsatorna, de nem is csupán segédprogram.

A cég önmeghatározása szerint ez „egy médiumokban gazdag segédprogram, amely mind az érzelmi, mind a funkcionális igényeket kielégíti”. Úgy fogalmaztak még 2019-ben, hogy a platform végső soron a felfedezésről szól.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Ingyen kicseréli a népszerű gyártó egyes laptopjainak az akkuit!

Nem töltenek egy százaléknál tovább az érintett MacBook Prók. Újabb ingyenes javítási programot indított az Apple, tájékoztatása szerint egyes 2016-os és 2017-es évjáratú MacBook Pro laptopok akkumulátorai egy idő után nem tölthetőek 1 százalék felettire. Ugyan a gépek telepei jó néhány évnyi használatot követően semmiképp sem lehetnek az eredeti formájukban, ám a mostani jelenség nem természetes, az érintett modellekben ingyen kicseréli az akkut a vállalat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.