Jelentősen megújulhat a nagyvállalat okosórás rendszere

Felmérések kitöltésére kérik a felhasználókat, a Google I/O alkalmából pedig bemutatkozhat a megújult Wear OS – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 13. 16:19
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google hamarosan megtartja az idei Google I/O rendezvényét, a várakozások szerint számos platformjához, operációs rendszeréhez és online szolgáltatásához mutat majd valamilyen frissítést. Az Android Central beszámolója alapján megújulhat a Wear OS is, néhány felhasználót pedig felmérések kitöltésére kért mostanában a Google.

Mióta a Google felvásárolta a Fitbitet, folyamatosan pletykálják a Pixel Watch okosóra érkezését, de ez továbbra is várat magára. A Wear OS pedig kapott ugyan frissítéseket az utóbbi hónapokban, de a szakértők szerint még mindig jócskán lemarad a rivális rendszerektől.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A nagy megújulást a Google I/O konferencián jelenthetik be, ami már csak azért is időszerű, mert a Wear OS régóta nem kapott jelentősebb frissítést. Nincs utódja a Google Play Zenének sem, a YouTube Music app pedig még mindig nem érhető el a Wear OS rendszerre. Külön kérdés lesz az optimalizáció témája is, ilyen téren sem járt élen eddig a Wear OS.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Itt a japán vállalat első, strapabíró kialakítású okosórája

Bemutatta az első, strapabíró kialakítású okosóráját a Casio: a G-Squad Pro (GSW-H1000) névre keresztelt modellt elsősorban a rendszeresen sportolóknak és a természetjáróknak ajánlja a vállalat. A G-Shock széria tagjaként érdemi mértékben képes ellenállni az ütődéseknek és rázkódásoknak, ráadásul 20 bar nyomásig vízálló, így elméleti síkon akár búvárkodni is lehet a viselése közben.

Az óra érdekessége, hogy két kijelző van benne egymásra helyezve: csak a felső monokróm panelt használva és az okos funkciókat mellőzve akár egy hónap is lehet a G-G-Squad Pro üzemideje, míg a színes panelt aktiválva és „normál„ használat mellett másfél napot bír ki egyetlen töltéssel.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.