Lecsap a régióváltással trükközőkre a vezető digitális számítógépes játékbolt

Nehezebbé válik a rendszer kijátszásával olcsóbban játékokhoz jutni – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 24. 19:20
null
A kép illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén januárban öt játékkiadóval együtt jelentős bírságot kapott a vezető digitális számítógépes játékbolt az Európai Unióban, a Steam éveken át régiózárolással akadályozta, hogy a többek közt hazánkban alacsonyabb áron piacra került videojátékok aktiválókódjait más EU-s országokban élő gamerek beváltsák. A vásárlóerőhöz igazított regionális árazás legális, de az unión belül nincs mód a vevők megkülönböztetésére, nem tagadható meg a lehetőséggel visszaélni próbálók kiszolgálása.

A kép illusztráció
Fotó: PEXELS

A regionális árazással való visszaélések akadályozásának érdekében a Steam most újabb lépést tett, többek közt a fizetésre használni kívánt bankkártyák kibocsátási országának ellenőrzése után bevezette, hogy a gamerek háromhavonta csak egyszer változtathatják meg a régiójukat a felhasználói fiókjukban. Ezzel nehezebbé kívánja tenni az olyanok dolgát, akik aszerint hamisítgatják a tartózkodási helyüket, hogy éppen a világ melyik országában adják a legolcsóbban a megvenni kívánt játékot.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.