Megkezdte a rég beígért funkció aktiválását a Facebook

A Messenger, az Instagram és a WhatsApp felhasználói képesek lesznek egymással chatelni.

Forrás: origo.hu2020. 08. 15. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly áprilisban a Facebook bejelentette a csevegésre lehetőséget adó szolgáltatásainak közös technikaira háttérre mozgatását. Ez le fogja bontani köztük a határokat: a Messenger, az Instagram és a WhatsApp felhasználói képesek lesznek egymással chatelni, még akkor is, amennyiben a három közül csak az egyikben regisztráltak maguknak felhasználói fiókot.

Pénteken teljesen váratlanul megkezdődött a fejlesztés elérhetővé tétele, rengeteg egyesült államokbeli felhasználónál kijelezte az Instagram mobilappja, hogy mostantól kezdve képesek csevegni a Messengert használó ismerőseikkel. Emellett az alkalmazás legújabb verziója színesebbé varázsolja a chatek kinézetét, lehetővé teszi a bármely emojival történő reagálást, továbbá az üzenetek oldalra húzásával történő válaszadást.

[caption id="" align="alignnone" width="644"] Fotó: Facebook[/caption]

A három csevegő átjárhatóvá tétele mind a felhasználók, mind a Facebook számára kényelmes és célszerű.

A vállalat egyik legnagyobb, ráadásul évek óta egyre súlyosbodó problémáját a felhasználóinak főként demográfia mentén történő széttöredezése jelenti: a legfiatalabbakat egyre gyakrabban teljesen hidegen hagyja a Facebook, helyette az Instagramot használják. A közös csevegéssel legalább megtalálják egymást a felhasználók, nem kell más, közös kommunikációs csatornát keresniük.

Egyelőre nem világos, hogy hazánkban mikor kezdődhet meg csevegők háttérbeli egyesítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.