Nézzük meg online az idei Tudományok Fővárosát!

A járványhelyzetre tekintettel idén a virtuális térben várja az érdeklődőket a Tudományok Fővárosa október 17-én.

Forrás: MW2020. 10. 14. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tudományok Fővárosa tudománynépszerűsítő fesztivált a Svábhegyi Csillagvizsgálóból online közvetítik majd, a programok között planetáriumi bemutatóval, látványos fizikai kísérletekkel és ismeretterjesztő előadásokkal várják a közönséget.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával megvalósuló eseményen az érdeklődők elmerülhetnek a digitalizáció rejtelmeiben, megismerhetik a legmodernebb technológiákat, felfedezhetik az égboltot, kitekinthetnek a világűrbe, bebarangolhatják a környezettudományok hegyeit és völgyeit, drónok szárnyán járhatják be az ismeretlen vidékeket, feltérképezhetik a társadalom sűrű szövetét és tanulmányozhatják az egészségtudományok újdonságait.

A Tudományok Fővárosán az interaktivitás jegyében a hallgatóság kérdéseket tehet majd fel az előadóknak egy erre a célra létrehozott felületen és bekapcsolódhat a játékokba, bemutatókba is.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Megérkezett az új iPhone 12 – négyféle különböző változatban

Az amerikai óriásvállalat ezúttal is az Apple Parkból tartott online közvetítést, továbbra is közönség nélkül, a koronavírus-járvány miatt. A várakozásoknak megfelelően bemutatták az új iPhone-okat, rögtön négyféle különböző modellel, teljesen új kinézettel és 5G-támogatással.

Tim Cook vezérigazgató szerint a járvány megmutatta, hogy az otthonunk még fontosabb számunkra, hiszen az utóbbi időben sokan már otthonról dolgoztak. Az Apple ennek megfelelően tervezi az eszközeit, hogy az otthoni élet minden területét igyekezzen érdekesebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

Ennek keretein belül rögtön bemutatták az otthoni okoshangszóró, a HomePod új változatát, a Minit. A rendkívül stílusos kis gömböcöt egy különleges szövettel borították be, ami segíti a hangok terjedését, és habár egy kicsi eszközről van szó, a belsejét úgy tervezték meg, hogy a lehetőségekhez képest a legtisztábban szóljon, és még basszust is ki tudjon préselni magából. Mindezért pedig csak 99 dollárt kell fizetni.

iPhone 12 – teljesen új dizájn és 5G

Miután ezt letudták, Tim Cook következett a leginkább várt résszel: az iPhone-nal. Ahogy azt előre megjósolták iparági szakértők és belsős források, idén végre megérkezik az 5G-technológia az Apple telefonjaiba is, a már sokat emlegetett előnyökkel: még gyorsabb le- és feltöltési sebesség, alacsonyabb késleltetéssel.

Az iPhone 12 kinézetét tekintve tényleg egy kicsit visszakanyarodott a négyes és az ötös sorozat vagy még inkább az új iPad felé.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.