Új, magyar közösségi oldal indult, a Hundub

Az IWIW és a MyVip után új, cenzúra mentes közösségi oldala indult Magyarországnak, a Hundub – írja a Tech-Világ.

Forrás: Tech-Világ2020. 12. 21. 17:49
null
Ez a látvány fogadja az oldalra látogató érdeklődőket
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készítőknek elegük lett a Facebook egyoldalú politikájából, miszerint tiltja és cenzúrázza a neki nem tetsző tartalmakat, ezért elindították a Hundub-ot.

A magyar közösségi oldal a napokban indult útjára, de máris több ezer felhasználóval rendelkezik.

A cég az Azonnalinak számolt be az indulásról.

Milyen a Hundub?

A fejlesztőknek nem volt nehéz dolguk. Tulajdonképpen lemásolták a Facebook régi kinézetét. De nem csak külsőre, tevékenységi köreiben is igen hasonló az amerikai közösségi oldalhoz.

A saját személyes profil mellett, ismerősökkel lehet beszélni, fotókat, videókat lehet feltölteni, valamint eseményeket létrehozni.

A Hundub közösségi oldalon viszont újdonságnak számít a nyereményjáték.

A leírás szerint közösségi cselekvésekkel lehet pontokat gyűjteni. Egy kedvelés egy pont, egy komment két pont, egy poszt három pont, stb. A gyűjtött pontokkal részt lehet venni a közösségi oldal nyereményjátékában.

Ez a látvány fogadja az oldalra látogató érdeklődőket

A másik eltérés a Facebookhoz képest, hogy ez a közösségi oldal blog felületet is kínál a felhasználóknak. Cikkeket írhatunk, oszthatunk meg másokkal.

A közösségi oldalnak 3 alapítója van, a névválasztás pedig a Hungarian (Magyari) és a Dob (felírat) szóból származik.

Az ötletgazdák évekig működtetek egy próba közösségi oldalt, aminek sok pozitív visszajelzése volt. Ezért döntöttek amellett, hogy a nagyközönség elé viszik azt.

A készítők szerint az elsődleges célcsoport a Nagy-Magyarország területén élő emberek.

Frissen induló vállalkozásként üzleti modelljük még nem teljesen kiforrott. Az ötletek folyamatosan megvalósításra kerülnek. Egyelőre még nem szeretnék fizetőssé tenni a Hundub-ot, ezért először saját tőkéjükből működtetik, majd később tértiének át a reklámokból történő finanszírozásra.

A Hundub egyik legfontosabb újdonsága a közösségi oldalakhoz képest, hogy cenzúramentes. Elsősorban a szólásszabadság biztosítására törekednek, tehát itt mindenki megoszthatja szabadon a véleményét. Hangsúlyozzák, hogy politikai véleménykülönbségek miatt nem fognak senkit letiltani és törölni.

Azért itt sem szabad mindent. Tiltott önkényuralmi jelképek vagy állatkínzásért tiltás jár.

Összegzés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Facebook Amerikában perekkel néz szembe a monopol helyzete és tisztességtelen piaci magatartása végett. Reméljük az új, magyar közösségi oldal szép sikereket fog elérni a közösségi oldalak egyoldalú piacán.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.