Nehéz, de néha érdemes rövidre vágatni hosszú hajunkat

Sok előnye van a rövid fazonnak, mégis többen úgy vélik, férfias.

Forrás: MW2020. 10. 09. 8:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényelmi szempontból is előnyös a rövidre vágott frizura, és a színét is könnyebb megváltoztatni – ezt állítja Kormányos Szabina fodrász. A fiatal szakember maga is évek óta rövid frizurát visel.

A fodrász elmondta: sokszor tapasztalja, hogy hiába van a nőknek hosszú haja, nem tudják a mindennapokban kihasználni annak szépségét.

– Azt gondolom, hogy a hosszú haj csak akkor szép, ha rendszeresen és odafigyeléssel van kezelve, ápolva van. Azt tapasztalom, hogy sokan nem szeretik vágatni a hajukat, így nehéz kivitelezni azt a megjelenést, ami igényesnek hat. Emellett sok nőnek hiába van hosszú haja, a hétköznapokban javarészt csak felkötve viselik. Éppen ezért ajánlom a vendégeimnek is a rövidre vágott frizurát, azt a típust, amibe éppen csak bele kell túrni, hogy máris mutatós legyen. Akinek a rohanó hétköznapokban nincs ideje a hajápolásra, sokkal előnyösebb véleményem szerint. Mivel nekem is rövid a hajam, tapasztalatból mondhatom a vendégeimnek, hogy elég este bevizezni, megmosni és kifésülni ahhoz, hogy jól mutasson másnap. Bevallom, néha, amikor gyönyörű hosszú hajjal dolgozom, akkor megirigylem magam is, de be kell látnom, hogy a munkavégzésem során a rövid fazon sokkal kényelmesebb viselet – részletezte a szakember.

– A hosszú hajú vendégeim nem szeretnek megválni a tincseiktől, éppen csak néhány millimétert engednek vágni belőle, még akkor is, ha látszik, a frissítés többet igényelne. Azt tapasztalom, hogy azok, akiknek már korábban volt rövid frizurájuk, nem sajnálják annyira, a hosszú hajúak ritkábban merik bevállalni a feltűnő mennyiségű vágást. Ez azonban sok esetben nem esztétikai kérdés, hiszen a frissítés az egészséges hajkorona elérését szolgálja. Legalább 3-4 havonta a hosszú hajat is vágni kell ahhoz, hogy életerős maradjon, de sokan nem járnak ilyen sűrűn fodrászhoz, vagy ha mégis, akkor nem engedik az eltöredezett végek vágását. A rövid haj viszonylag gyorsan visszanő, így általában azt minden hónapban vágjuk, ennek köszönhetően pedig egyértelmű, hogy egészségesebb is, hiszen folyamatosan frissül – mondta, hozzátéve, a kívánt hajszín elérése is egyszerűbb a rövid frizura esetében.

Azt gondolják sokan, hogy fiús a rövid haj, és még több hölgy retteg a nyírógéptől. – A rövidre vágott fazont is lehet nőiesen viselni. Ha valaki kedveli a nagyobb méretű ékszereket, akkor kifejezetten előnyös, hiszen nem takarja el azt, teljességében pompázhat a viselőjén. Emellett vannak arcformák, egyebek mellett a szív alakú, amihez a rövid fazon a legjobb. Ha valaki nem merné egyből bevállalni, vágasson először csak frufrut, ami nagyon feldobja a frizurát, és még ha nem is teljes terjedelmében, de néhány rövid tinccsel mégis jár – ajánlotta Kormányos Szabina.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Női alakformáló edzés – Hogyan működik?

Czanik Krisztián személyi edző elmondja, mi a lényege az alakformáló edzéstípusnak, valamint arra is válaszol, hogy mely kritikusnak vélt izomcsoportok kerülnek ilyenkor fókuszba.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.