A gránátalma gazdag antioxidánsokban, így támogatja a szív- és az érrendszer egészségét, illetve az általános immunitást. A benne lévő punicalagin épp egy ilyen antioxidáns, ráadásul rendkívül erős

A gránátalmában háromszor több antioxidáns van, mint a vörösborban vagy a zöldteában. Rost, fehérje, C- és K-vitamin, folát és kálium van benne.
A gyümölcs még a fogyásban is segíthet azáltal, hogy csökkenti a testzsírt.
A gránátalmának erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amely nagyrészt a punicalagin antioxidánsnak köszönhető.

Segít nagyobb véráramlást biztosítani a test minden területére, beleértve a nemi szerveket is. Néhány kutatás szerint a gránátalma leve hasznos lehet a merevedési zavar leküzdésében.
Állatokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a gránátalma-kivonat előnyös lehet az ízületi gyulladás számos formája ellen, de emberi kutatásra is szükség van.
Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai védelmet nyújthatnak a száj fertőzései és gyulladásai ellen is.

Hogyan fogyasszuk?
Ehetjük önmagában is, hiszen rendkívül finom, azonban érdemes jobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
Készíthetünk belőle gyümölcssalátát, chutney-t, hozzáadhatjuk joghurthoz, a reggeli zabkásához, de jól illik a sült padlizsánhoz, a vaníliapudinghoz és a panna cottához is.

Milyen egészségügyi hatásokkal jár a tökmag fogyasztása?
A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára.
28 gramm megpucolt tökmagban kb 151 kalória van, 5 gramm szénhidrát, 7 gramm fehérje és 13 gramm zsír van. Ezeken kívül a tökmag bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban, cinkben. Nézzük, milyen egészségügyi hatásokkal jár, hogy ha rendszeresen fogyasztasz ebből az értékes magból.
A gránátalma további hasznos tulajdonságairól az alábbi linkre kattintva olvashat