A gránátalma finom és egészséges, egyszerűen nem lehet megunni

A gránátalma egy frissítő, finom, édes gyümölcs, amit egyszerűen nem lehet megunni. Készíthetünk belőle bármit, süteményt, turmixot, kekszet, mártást, a végeredmény isteni finom lesz. Amellett persze, hogy finom, számos jótékony tulajdonsága is van.

Forrás: origo.hu2020. 10. 04. 19:14
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gránátalma gazdag antioxidánsokban, így támogatja a szív- és az érrendszer egészségét, illetve az általános immunitást. A benne lévő punicalagin épp egy ilyen antioxidáns, ráadásul rendkívül erős

Fotó: Pexels

A gránátalmában háromszor több antioxidáns van, mint a vörösborban vagy a zöldteában. Rost, fehérje, C- és K-vitamin, folát és kálium van benne.

A gyümölcs még a fogyásban is segíthet azáltal, hogy csökkenti a testzsírt.

A gránátalmának erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amely nagyrészt a punicalagin antioxidánsnak köszönhető.

Fotó: Pexels

Segít nagyobb véráramlást biztosítani a test minden területére, beleértve a nemi szerveket is. Néhány kutatás szerint a gránátalma leve hasznos lehet a merevedési zavar leküzdésében.

Állatokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a gránátalma-kivonat előnyös lehet az ízületi gyulladás számos formája ellen, de emberi kutatásra is szükség van.

Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai védelmet nyújthatnak a száj fertőzései és gyulladásai ellen is.

Fotó: Pexels

Hogyan fogyasszuk?

Ehetjük önmagában is, hiszen rendkívül finom, azonban érdemes jobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Készíthetünk belőle gyümölcssalátát, chutney-t, hozzáadhatjuk joghurthoz, a reggeli zabkásához, de jól illik a sült padlizsánhoz, a vaníliapudinghoz és a panna cottához is.

Fotó: Pexels

Milyen egészségügyi hatásokkal jár a tökmag fogyasztása?

A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára.

28 gramm megpucolt tökmagban kb 151 kalória van, 5 gramm szénhidrát, 7 gramm fehérje és 13 gramm zsír van. Ezeken kívül a tökmag bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban, cinkben. Nézzük, milyen egészségügyi hatásokkal jár, hogy ha rendszeresen fogyasztasz ebből az értékes magból.

  • Gyulladáscsökkentő hatása van
  • Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát
  • Magas a magnéziumtartalma
  • Segít a vércukorszint szabályozásában
  • Magas a rosttartalma
  • Javít az alvás minőségén
  • A gránátalma további hasznos tulajdonságairól az alábbi linkre kattintva olvashat

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.