Öt étel, amelyet gyakrabban kellene fogyasztanunk
Ha a következő ételeket esszük, az nemcsak az egészségünknek tesz jót, hanem a bolygónak is. Íme azok az ételek, amiket gyakrabban kellene fogyasztanunk, ezért nem árt, ha mindig vannak otthon!
Gyakrabban kellene fogyasztanunk az alábbi ételeket, de ez vajon a bolygóra is kedvező hatással lesz? Részben igen, részben pedig nem – derül ki a Nutrioton Journalban megjelent friss tanulmányból, amelyben az étrendi szokásaink és a fenntarthatóság közötti összefüggéseket taglalták. Ugyanis míg az egészséges étrend valójában kevesebb földi erőforrást igényel, ezeket az élelmiszereket hajlamosabbak vagyunk elpazarolni, hiszen például a zöldségek és a gyümölcsök gyorsan megromlanak, így gyakran a kukában végzik – írja az Eatthis.com.
A kulcs az, hogy étkezzünk a lehető legegészségesebben, de gondoljunk arra is, hogyan tudjuk őket más formában felhasználni vagy tartósítani. Mutatjuk, miket érdemes rendszeresen fogyasztani a tanulmány szerint – írja a Mindmegette.hu.
1. Gyümölcsök
A gyümölcsök tele vannak rostokkal, egészséges antioxidánsokkal, hidratálnak, továbbá a fogyásban is segíthetnek, naponta többször érdemes őket fogyasztani! Lefagyaszthatók, de belőlük aszalt gyümölcsök is készíthetők vagy épp lekvár, és persze salátákban is felhasználhatjuk őket.
Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.