Könnyű és ízletes köretek, amik nem csak Márton-napra jók

A Márton-napi liba mellé egyértelműen kell egy isteni finom köret is. Nem kell azon gondolkodnia, mi illik a legjobban a hús mellé, mi hoztunk önnek egy-két ötletet – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 11. 19:54
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeket a könnyű köreteket nemcsak most, hanem a hétköznapokban is elkészítheti. Érdemes elmenteni a recepteket, jól fognak még jönni, ha nem tudja, mi legyen az ebéd!

Ízes krumplipüré egy titkos hozzávalóval

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4-5 evőkanál margarin
  • 200 ml tej vagy növényi ital
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • Elkészítés:

  • Pucoljuk meg és vágjuk kockára a krumplit.
  • Sós vízben főzzük meg.
  • Törjük össze a krumplit, majd tegyük bele a többi hozzávalót a titkos összetevővel, a szerecsendióval együtt.
  • Dolgozzuk össze konyhai robotgéppel, hogy krémes legyen.
  • Tálaljuk a libacomb mellé.
  • Fotó: Pexels

    Párolt lila káposzta őszi fűszerekkel

    Hozzávalók:

  • 1 db lila káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • 1 csipet szerecsendió
  • 100 ml vörösbor
  • Elkészítés:

  • Pirítsuk meg a zsíron a hagymát, majd keverjük el benne a cukrot.
  • Amikor karamellizálódni kezd, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát és a többi fűszert is.
  • Öntsük bele a vörösbort, és ha szükséges, öntsük még fel egy kis vízzel.
  • Pároljuk a káposztát folyamatos kevergetés mellett, míg megpuhul.
  • Ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, nehogy leégjen.
  • Fotó: Pexels

    Puha, zöldséges rizs

    Hozzávalók:

  • 1 csomag rizs
  • 500 ml víz
  • 1 db hagyma
  • 2 db répa
  • 200 g konzerv csemegekukorica
  • 100 g konzerv bab
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • Elkészítés:

  • Zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
  • Amint megpirult, adjuk hozzá a rizst.
  • Öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt is.
  • Szórjuk bele a felkarikázott répát.
  • Amint az alapanyagok megpuhultak, a víz pedig elpárolgott, hozzákeverhetjük a babot és a kukoricát.
  • Rottyantsuk még össze, majd tálalhatjuk is.
  • Fotó: Pexels

    Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.