Könnyű és ízletes köretek, amik nem csak Márton-napra jók

A Márton-napi liba mellé egyértelműen kell egy isteni finom köret is. Nem kell azon gondolkodnia, mi illik a legjobban a hús mellé, mi hoztunk önnek egy-két ötletet – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 11. 19:54
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeket a könnyű köreteket nemcsak most, hanem a hétköznapokban is elkészítheti. Érdemes elmenteni a recepteket, jól fognak még jönni, ha nem tudja, mi legyen az ebéd!

Ízes krumplipüré egy titkos hozzávalóval

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4-5 evőkanál margarin
  • 200 ml tej vagy növényi ital
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • Elkészítés:

  • Pucoljuk meg és vágjuk kockára a krumplit.
  • Sós vízben főzzük meg.
  • Törjük össze a krumplit, majd tegyük bele a többi hozzávalót a titkos összetevővel, a szerecsendióval együtt.
  • Dolgozzuk össze konyhai robotgéppel, hogy krémes legyen.
  • Tálaljuk a libacomb mellé.
  • Fotó: Pexels

    Párolt lila káposzta őszi fűszerekkel

    Hozzávalók:

  • 1 db lila káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • 1 csipet szerecsendió
  • 100 ml vörösbor
  • Elkészítés:

  • Pirítsuk meg a zsíron a hagymát, majd keverjük el benne a cukrot.
  • Amikor karamellizálódni kezd, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát és a többi fűszert is.
  • Öntsük bele a vörösbort, és ha szükséges, öntsük még fel egy kis vízzel.
  • Pároljuk a káposztát folyamatos kevergetés mellett, míg megpuhul.
  • Ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, nehogy leégjen.
  • Fotó: Pexels

    Puha, zöldséges rizs

    Hozzávalók:

  • 1 csomag rizs
  • 500 ml víz
  • 1 db hagyma
  • 2 db répa
  • 200 g konzerv csemegekukorica
  • 100 g konzerv bab
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • Elkészítés:

  • Zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
  • Amint megpirult, adjuk hozzá a rizst.
  • Öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt is.
  • Szórjuk bele a felkarikázott répát.
  • Amint az alapanyagok megpuhultak, a víz pedig elpárolgott, hozzákeverhetjük a babot és a kukoricát.
  • Rottyantsuk még össze, majd tálalhatjuk is.
  • Fotó: Pexels

    Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.