Vegyük például a szegfűszeg nevű fűszert, amely az őszi és téli időszak egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen a forralt borok elmaradhatatlan fűszere is. Csodákra képes, ami az ételeinket, illetve, ami a testünket illeti.
Filmklasszikusok újragondolva
Vegyük például a szegfűszeg nevű fűszert, amely az őszi és téli időszak egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen a forralt borok elmaradhatatlan fűszere is. Csodákra képes, ami az ételeinket, illetve, ami a testünket illeti.
A szegfűszeget az ayurvédikus gyógyászatban használják, kiváló desszertek, italok, édességek megfűszerezésére.
Ugyanakkor emésztési és fogászati problémákra, illetve afrodiziákiumként is használják mai napig a népi gyógyászatban.
Vajon milyen csodás tulajdonsága van még?
A szegfűszegrengeteg területen hasznosítható páldául javíthatja az emésztést, segíthet leküzdeni a puffadást, az émelygést és mindezek tetejébe még anyagcserére is pozitív hatással van.
A tanulmányok szerint a szegfűszeg segíthet a vércukorszint kezelésében, ami a benne lévő eugenol vegyületnek köszönhető.
Kiválóan alkalmas az ízületi fájdalmak enyhítésére és a csontok egészségének javítására. Mindezt úgy, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk, javulhat a szervezet ásványianyag-sűrűsége.
A szegfűszegben lévő eugenol erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, természetes úton tisztítja meg a vért a toxinoktól. A szegfűszeget hozzáadhatjuk a teánkhoz, levesekhez, pörköltekhez.
Az eugenolnak köszönhetően segít enyhíteni a gyulladás okozta fájdalmat. A népi gyógyászatban a fogfájást kezelték szegfűszegolajjal.
Csökkentheti a torokfájást és a száraz köhögést. Nátha és megfázás idején bátran készítsünk belőle főzete, fogyasszuk egy kis citrommal vagy mézzel.
Készítsünk belőle bátran forrázatot, teát, ízesíthetjük kedvünk szerint, de akár párologtathatunk is szegfűszegolajat a stressz ellen.
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.
Forró italok, amelyek isteniek lesznek a hidegebb napokon
Igen ám, csakhogy egy idő után a hagyományos italok unalmassá válhatnak. Ekkor jönnek be az újhullámos finomságok, amelyekből néhányat egy csokorba gyűjtöttünk önnek. Lesse el a forró recepteket!
Készítsünk ezúttal vermutból forralt bort! Tegyünk egy edénybe ½ teáskanál szegfűszeget, ugyanennyi fahéjat, egy csillagánizst, egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 300 ml vermuttal. Melegítsük 20 percig, majd adjunk hozzá 45 ml mézet és 250 g cukrot. Forraljuk fel és már fogyaszthatjuk is!
Filmklasszikusok újragondolva
Óriási botrány az Aldinál
Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5
Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben
Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás
Bayer Zsolt: Gazember a családban
Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól
Csütörtöki sportműsor: elődöntő az Európa-ligában és az Ekl-ben; londoni derbi a Premier League-ben
Játssz és nyerj páros belépőt a Magyarország-Kanada jégkorongmeccsre (hirdetés)
Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást
Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)
A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.