A cukkini több tápanyagot is tartalmaz. Ezek a következők: mangán, kálium, kalcium, vas, cink, A-, C- és B-vitamin.
Irán fenyegető üzenet küldött

A cukkini több tápanyagot is tartalmaz. Ezek a következők: mangán, kálium, kalcium, vas, cink, A-, C- és B-vitamin.
A cukkini antioxidánsai segítenek leküzdeni az oxidatív stressz káros hatásait.
Víz- és rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést: segít lebontani az ételeket és pozitív hatással van az anyagcserére is.
Mivel a cukkini természetesen gazdag rostokban, a szív egészségét is támogatja. Több tanulmány kimutatta, hogy a rostok hozzájárulhatnak a rossz koleszterinszint csökkentéséhez. Ráadásul a cukkiniban lévő kálium segíthet csökkenteni a vérnyomást.
Kiváló lutein- és zeaxantinforrás. Ez az a két antioxidáns, amely segít megvédeni a szemet a károsodástól. A cukkini gazdag a jó látáshoz elengedhetetlen tápanyagokban is, mint például a mangán, valamint az A- és C-vitamin.
Segíthet a fogyásban is, mert annak ellenére, hogy eltelít, kevés szénhidrátot tartalmaz.
A lutein, a zeaxantin, a K-vitamin és a magnézium még a csontok egészségéhez is hozzájárul.
A cukkini héjában található erőteljes vegyületek támogatják a pajzsmirigy egészséges működését. A pajzsmirigy a szervezetedben számos folyamatban résztvevő hormonokat termel, ezért elengedhetetlen, hogy pajzsmirigy jó állapotban legyen.
A cukkini annyira sokoldalú, hogy mindenféle ételben jól megállja a helyét: tészták mellé, salátákban, köretnek, vegán ételek alapanyagaként, hash-hoz, rántva, töltve és még sorolhatnánk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.