Mitől lesz kék a rizs? A pillangóborsó virágától! Ez a növény Ázsiában őshonos, a belőle készült teának gyönyörű mélykék színe van.

Gyurcsánynak, nagyon fáj, hogy más szelek fújnak Amerikában Kocsis Máté szerint
Mitől lesz kék a rizs? A pillangóborsó virágától! Ez a növény Ázsiában őshonos, a belőle készült teának gyönyörű mélykék színe van.
Friss virágát szívesen használják az ételek díszítésére is.
Így bizonyára már sejti, hogyan kell elkészíteni a rizst, hogy szép kék színe legyen. Nagyon egyszerű, otthon is bármikor kipróbálhatjuk!
Először tegyük fel főni a rizst a szokott módon, majd a vízhez adjunk szárított pillangóborsó-virágot. Mintha épp teát készítenénk. A virágoktól nemcsak a víznek, hanem a rizsnek is szép kék színe lesz. Ha kész vagyunk vele, úgy használjuk fel, ahogy szeretnénk.
A pillangóborsó-virágról úgy tartják, hogy tele van antioxidánsokkal, javítja a hangulatot, pozitív hatással van a máj megfelelő működésére és méregteleníti a testet.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Szárnyashúsból is készülhet hibátlan minőségű rizseshús
Déri Szilvia édesanyjának repertoárja nem túl széles, de tény, hogy amit főz, az általában nagyon finom. Szortimentje egyik legnépszerűbb eleme a rizses hús, amit mindannyian imádnak. A szerző mamája különösképp, hiszen ez az étel gyorsan kész van, így nem kell a konyhában tölteni az egész napot. Apukája nincs oda a disznóhúsért, ezért a rizses hús náluk a leggyakrabban csirkemellből készül, és miután remekül be is lehet ízesíteni, melle húsa ide, vagy oda, egyáltalán nem száraz, sőt! Rizseshús esetén nem mindegy az sem, milyen rizzsel dolgozunk. Válasszunk kerekszeműt! – olvasható a Mindmegette magazin online felületén.
A rizseshús alapját egy hagyományos pörkölt adja. A rizs ennek levében fő, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ízletes. Vegyük figyelembe, hogy a jó pörkölthöz három dolog elengedhetetlen.
Egyrészt nincs jó „pöri” sok-sok, lassan üvegesre párolt hagyma nélkül. Emellett fontos a kiváló minőségű pirospaprika, hiszen ez adja az étel gerincét. A legfontosabb munkafázis pedig a hús megpirítása, amit a háziasszonyok nagy része következetesen kihagy. A pörkölt pedig ettől lesz az, ami.
Gyurcsánynak, nagyon fáj, hogy más szelek fújnak Amerikában Kocsis Máté szerint
Ez nem hiányzott Guardiolának a Liverpool elleni rangadó előtt
Dobó Kata lánya 13 éves lett, megőrül az internet a fotójáért
A német valóság: a törökök szavazatai nélkül nem lehet kormányt alakítani
Gulácsi bajban van; nem kertel a Fradiról a kapus
Gyorselemzés exit poll után: a szocdemek úgy nyerhetnek, hogy brutálisan megverték őket
Súlyosbodik Ferenc pápa állapota
NB II: a 18. forduló mérkőzései – élő eredménykövető!
Zelenszkij: A béke érdekében ha szükséges az elnökségről is lemondok
Magyar Péterre csúnyán ráhozta a frászt Puzsér, a napon felejtett csokihörcsög megfutamodott
A demokrácia német ünnepe
Így szavazott Németország: első előrejelzések a 2025-ös szövetségi választások után
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.