Szárnyashúsból is készülhet hibátlan minőségű rizseshús
Déri Szilvia édesanyjának repertoárja nem túl széles, de tény, hogy amit főz, az általában nagyon finom. Szortimentje egyik legnépszerűbb eleme a rizses hús, amit mindannyian imádnak. A szerző mamája különösképp, hiszen ez az étel gyorsan kész van, így nem kell a konyhában tölteni az egész napot. Apukája nincs oda a disznóhúsért, ezért a rizses hús náluk a leggyakrabban csirkemellből készül, és miután remekül be is lehet ízesíteni, melle húsa ide, vagy oda, egyáltalán nem száraz, sőt! Rizseshús esetén nem mindegy az sem, milyen rizzsel dolgozunk. Válasszunk kerekszeműt! – olvasható a Mindmegette magazin online felületén.
A rizseshús alapját egy hagyományos pörkölt adja. A rizs ennek levében fő, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ízletes. Vegyük figyelembe, hogy a jó pörkölthöz három dolog elengedhetetlen.
Egyrészt nincs jó „pöri” sok-sok, lassan üvegesre párolt hagyma nélkül. Emellett fontos a kiváló minőségű pirospaprika, hiszen ez adja az étel gerincét. A legfontosabb munkafázis pedig a hús megpirítása, amit a háziasszonyok nagy része következetesen kihagy. A pörkölt pedig ettől lesz az, ami.
Tovább