Hihetetlen képek a lengyelországi jégszőlő szüretről + galéria

Nem mindennapi képek érkeztek Lengyelországból, az északnyugat-lengyelországi Baniewicéből.

Forrás: origo.hu2021. 01. 21. 19:12
null
Baniewice, 2018. februr 7. Jgbor ksztshez szretelik a tkken korbban szndkosan hagyott szlfrtket az szaknyugat-lengyelorszgi Baniewice falunl 2018. februr 7-n pirkadat eltt. A rendkvl des, aroms desszertborfajta elksztshez szksges mustot fagyott llapotban lev szlszemekbl prselik. (MTI/EPA/Marcin Bielecki) Fotó: Marcin Bielecki Forrás: MTI/EPA/Marcin Bielecki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi képek érkeztek Lengyelországból, az északnyugat-lengyelországi Baniewicéből, ahol Johanniter fajta jégszőlő szürete folyik épp a Turnau család szőlészetében – írja az Origo.

A jégszőlő fürtjei fólia alatt érlelve várták ki a szüretet, hogy aztán különleges desszertbor készülhessen belőlük.

Lengyelország borpiaca az utóbbi évek egyik legígéretesebbjévé vált üzleti értelemben.

Az előrejelzések szerint, a piac 2021-ben 1,6 milliárd dollárosra, azaz közel 500 milliárd forintosra nő.

A bortermelés egészen a 12. századik nyúlik vissza a történelmi Lengyelország idejébe. A lengyel borok közül az egyik specialitás a jégbor, annak ellenére, hogy célzott előállítással csak nemrégiben kezdtek foglalkozni az országban. A tőkéken megfagyott szőlőből készül, erősen savas, de nagy fokban édes, köszönhetően az alacsony hőmérsékletnek, írja a Magyar Mezőgazdaság.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A Badacsony télen is várja a túrázni vágyókat

A téli Badacsony régió mintha egy elvarázsolt birodalom lenne, a végtelen csend, a pőre fák és a hó birodalma. A nyár életteli vibrálása és az ősz aranyló, tüzes színei után az ezüstös fehér dominál, és a derűs téli napokon mintha az egész környék ragyogna a napfényben.

A koronavírus okozta korlátozások idején is nagyon fontos az egészséges életmód és a mozgás. Így ajánljuk vegyenek elő egy meleg kabátot, sapkát, öltözzenek rétegesen, és induljanak ki a szabadba. Járják körbe és fedezzék fel a Badacsony Régió tanösvényeit!

Badacsony –Tűzgyűrű tanösvény (korábban Geológiai és Botanikai Tanösvény)

A badacsonyi Tűzgyűrű tanösvény egy 4,6 km hosszú kört leírva a Szegedy Róza-ház feletti Rózsakő parkolóból indul. A tíz állomásból álló ösvényt végigjárva bepillantást nyerhetnek a vulkánok világába, illetve megismerhetik a Badacsony és a Balaton kialakulását. Közérthető formában tudhatjátok meg, hogy a Föld külső és belső erői miként alakították ki a mai képére a Badacsonyt, minek köszönhetjük a méltóságteljes bazaltorgonák, kőbástyák és kőzsákok születését. A túra során érdekes információkat találhatnak a legismertebb vulkánunkat felépítő kőzetek keletkezéséről, fajtáiról, felhasználásáról és a vulkanikus területeken elterjedt szőlőkultúráról.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.