Öt ok az avokádó rendszeres fogyasztására
Számos jótékony hatást tulajdonítanak az avokádó gyakori fogyasztásának – néhányat ezek közül mutatott be korábban a diétaésfitnesz.hu cikke. Az avokádó gazdag telítetlen zsírsavakban. Ezek a zsírok megemelik a jó koleszterin (HDL) szintjét és csökkentik a rosszat (LDL). Ezáltal segítenek megtisztítani az érfalakat a lerakódásoktól, így hozzájárulnak a szív és a teljes keringési rendszer megfelelő működéséhez. Igaz, az avokádó kalóriadús étel, de egy csészényi meghámozott gyümölcshús 15 gramm telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami közel a fele az orvosok által ajánlott napi bevitelnek. Valódi vitaminbomba, és tele van ásványi anyagokkal. Különösen gazdag B-vitaminokban, E-, C- és K-vitaminban, magnéziumban és cinkben. Mindezek mellett nátriumtartalma alacsony, aminek köszönhetően a magas vérnyomástól szenvedőknek kifejezetten ajánlott élelmiszer. Erősíti az immunrendszert, segít ellenállóvá tenni a szervezetet számos vírussal és baktériummal szemben.
További jótékony hatásokról IDE kattintva olvashatnak.