időjárás 4°C Marcella 2023. január 31.
logo

Légzőgyakorlatokat tanítanak a víruson átesetteknek

Forrás: MW
2021.01.31. 13:03
Légzőgyakorlatokat tanítanak a víruson átesetteknek

A program zenei és orvostudományi szaktudást elegyít, hogy támogassa a hosszútávú tünetekkel élőket.

Légzőgyakorlatokat tanít az Angol Nemzeti Operaház a Covid-19 hosszútávú hatásaiban szenvedőknek – írja a délmagyar.hu. Az online oktatás keretében operaénekesek által alkalmazott légzési technikákat ismerhetnek meg az érdeklődők.

A program zenei és orvostudományi szaktudást elegyít, hogy támogassa a hosszútávú tünetekkel élőket – közölte a londoni operaház.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

A program hathetes, 12 fővel végzett kísérleti fázisa sikeresen lezárult, most a nemzeti egészségügyi szolgálattal (NHS) együttműködve országszerte ezer pácienst akarnak bevonni a programba. A résztvevők elmondták, hogy csökkent a szorongásuk és fejlődést tapasztaltak a lélegzetvétel kontrollját és a testtartást tekintve.

„A program a légzés éneklés útján történő képzésén alapul, a zenei kiindulópontot az altatódalok jelentik. A tradicionális altatódalok átlépnek a kulturális határokon, mindenki számára elérhetőek, elsődleges céljuk a megnyugtatás”

– hangsúlyozta a légzőgyakorlatokat tanító intézmény.

Az énekléshez szükség van a test koordinálására, érzelmi kapcsolatra. Ezekben profi énektanárok irányítják a résztvevőket – derül ki a cikkből.

Nagy-Britannia a koronavírus-járványban egyik legsúlyosabban érintett ország Európában, naponta még mindig több tízezernyi új fertőzöttet regisztrálnak. Rajtuk kívül azonban azokkal is foglalkozni kell, akik megbetegedésük után hosszan szenvednek a tünetek miatt – mondta Sarah Elkin, az NHS illetékese.

„A tartós légszomj legyengít és aggodalmat okoz. Reméljük, hogy a program segít az embereknek a tünetek enyhítésében”

– tette hozzá.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a legjobb, ha diéta közben, sok folyadékot fogyasztunk, hiszen ez segít csökkenteni az éhségérzetet. Sok gyógynövény teája ráadásul felgyorsítja az emésztést és az anyagcserét. Ügyesen variálva a fajtákat észre sem vesszük, hogy valójában diétázunk! Ilyen teát igyon, ha szeretné felgyorsítani a fogyást!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.