Légzőgyakorlatokat tanítanak a víruson átesetteknek

A program zenei és orvostudományi szaktudást elegyít, hogy támogassa a hosszútávú tünetekkel élőket.

Forrás: MW2021. 01. 31. 13:03
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légzőgyakorlatokat tanít az Angol Nemzeti Operaház a Covid-19 hosszútávú hatásaiban szenvedőknek – írja a délmagyar.hu. Az online oktatás keretében operaénekesek által alkalmazott légzési technikákat ismerhetnek meg az érdeklődők.

A program zenei és orvostudományi szaktudást elegyít, hogy támogassa a hosszútávú tünetekkel élőket – közölte a londoni operaház.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

A program hathetes, 12 fővel végzett kísérleti fázisa sikeresen lezárult, most a nemzeti egészségügyi szolgálattal (NHS) együttműködve országszerte ezer pácienst akarnak bevonni a programba. A résztvevők elmondták, hogy csökkent a szorongásuk és fejlődést tapasztaltak a lélegzetvétel kontrollját és a testtartást tekintve.

„A program a légzés éneklés útján történő képzésén alapul, a zenei kiindulópontot az altatódalok jelentik. A tradicionális altatódalok átlépnek a kulturális határokon, mindenki számára elérhetőek, elsődleges céljuk a megnyugtatás”

– hangsúlyozta a légzőgyakorlatokat tanító intézmény.

Az énekléshez szükség van a test koordinálására, érzelmi kapcsolatra. Ezekben profi énektanárok irányítják a résztvevőket – derül ki a cikkből.

Nagy-Britannia a koronavírus-járványban egyik legsúlyosabban érintett ország Európában, naponta még mindig több tízezernyi új fertőzöttet regisztrálnak. Rajtuk kívül azonban azokkal is foglalkozni kell, akik megbetegedésük után hosszan szenvednek a tünetek miatt – mondta Sarah Elkin, az NHS illetékese.

„A tartós légszomj legyengít és aggodalmat okoz. Reméljük, hogy a program segít az embereknek a tünetek enyhítésében”

– tette hozzá.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a legjobb, ha diéta közben, sok folyadékot fogyasztunk, hiszen ez segít csökkenteni az éhségérzetet. Sok gyógynövény teája ráadásul felgyorsítja az emésztést és az anyagcserét. Ügyesen variálva a fajtákat észre sem vesszük, hogy valójában diétázunk! Ilyen teát igyon, ha szeretné felgyorsítani a fogyást!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.