Néhány tény és tévhit az esztétikai mellműtétekkel kapcsolatban

Mint minden orvosi beavatkozásnál, itt is nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 02. 07. 18:09
null
Nem biztos, hogy minden mellel kapcsolatos probléma megoldható implantátum beültetéssel Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt belevág egy esztétikai mellműtétbe, valószínűleg jól kifaggatja azt a barátnőjét, aki már átesett rajta. Nem árt azonban, ha emellett egy szakértőtől kérdezi meg, pontosan, mi és miért történik majd – írja a Diéta és Fitnesz.hu.

Minden esztétikai mellprobléma korrigálható szilikon beültetésével

Amikor egy nőben megszületik az elhatározás, és felkeres egy plasztikai sebészt, gyakran hiszi, hogy két implantátum beültetésével azonnal megszűnnek majd esztétikai gondjai. Ám mindez korántsem ilyen egyszerű, hiszen a végeredményt számtalan fontos tényező befolyásolhatja. Mennyire megereszkedett a mell, mekkora a mell állománya. S akkor még nem beszélünk a bőr minőségéről, a testalkatról és a lelki tényezőkről! Fontos, hogy személyre szabott megoldást keressünk, mert nem biztos, hogy minden mellel kapcsolatos probléma megoldható implantátum beültetéssel. Az is igaz, hogy nem mindig ugyanakkora protézisre van szükség, mint amekkora tökéletesen mutat a barátnőn.

A szilikon-beültetések daganatokat vagy más megbetegedéseket okozhatnak

Az orvostudomány egyelőre nem igazolta a kapcsolatot a szilikon-implantátum és a mell rosszindulatú daganatképződése között. Ugyanez a helyzet más betegségekkel is. Mint minden orvosi beavatkozásnál, itt is nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés. Ezzel időben felismerhetjük a szövődményeket és a protézis mellett kialakult elváltozásokat. Az implantátummal történő mellnagyobbítás speciális szövődményveszélye a protézis körüli úgynevezett zsugortok kialakulása, melynek fő oka a fokozott tokképző hajlam. Az utóbbi keményedést, deformációt, fájdalmat is okozhat. A súlyosabb szövődmények ellátásához szükséges protéziscsere esetén a gyártók garanciaszolgáltatást biztosíthatnak.

Nem biztos, hogy minden mellel kapcsolatos probléma megoldható implantátum beültetéssel
Fotó: Pixabay

A mellimplantátum befolyásolja a szoptatást és a gyermekvállalást

Az implantátum-beültetés után is lehet gyermeket vállalni, szülni és szoptatni! A gyermekvállalás kérdését azonban fontos tényezőnek tartom a műtét megtervezésénél. Egy nem sokkal a műtétet követő terhesség esetén a kettős feszülés kedvezőtlenül hathat a szövetekre, a mell bőrén elváltozások alakulhatnak ki. Ezért erről a műtét előtti konzultáción beszélni kell.- hangsúlyozzák a szakértők.

Az implantátumokat bizonyos időközönként feltétlenül cserélni kell

Nincs egységes szakmai állásfoglalás arra nézve, mikor kell cserélni a beültetett szilikont. A műtét után senki nem kap utasítást arra, hogy 5-10 éven belül ismét kés alá kell feküdnie. Az esetleges panaszok illetve a rendszeres ellenőrzés során felmerülő problémák döntik el, szükség van-e újabb műtétre. A csere gyakori oka lehet a zsugortok kialakulása, mivel ilyenkor a fokozott tokképződés meggyűrheti az implantátumot, az pedig a protézis falának sérülését okozhatja. Szerencsére mindez időben felfedezhető, hiszen a mell ilyenkor megkeményedik, kontúrossá válik, súlyosabb esetben fájni kezd.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.