Az oregánó a konyhában sokkal több mint egy fűszer
Akár a kenyerünket ízesítjük vele, akár a pácunkat, akár a pizzánkat, tagadhatatlan, hogy az oregánó izgalmas ízutazásra hív minket. Ez egy aromás gyógy- és fűszernövény, amelyet a mediterrán konyhában már régóta használnak. Természetesen frissen fogyasztva a legjobb, nagyon jól illik a bárányhúshoz és a zöldségekhez. Emellett azonban számos egészségügyi hatással is büszkélkedhet.
Az oregánó egy gyógynövény a konyhában, amelyet inkább fűszerként használunk. Pedig vitaminok és ásványi anyagok is vannak benne. Az alábbiakban bemutatjuk az oregánó testre gyakorolt csodálatos hatásait:
Fokozza az immunitást – Az oregánó erős antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal bír, amely jól tud jönni a vírusos időszakban.
Felveszi a harcot a gyulladás ellen – A kutatások szerint az oregánónak gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezért kiválóan kezelheti például az ízületi gyulladást.
Tovább...