Szijjártó Péter: A tavalyi a gazdaságtörténet második legeredményesebb éve volt a beruházásösztönzés szempontjából
Ezek a legfontosabb tavaszi szuperételek a diétához
Itt a tavasz, vele együtt pedig érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyek nemcsak ízletesek, hanem táplálóak is. A tavaszi szuperételek, mint a borsó, a spenót, a retek, a cékla és a karfiol, segíthetnek abban, hogy újra formába lendüljünk. Tehát, amikor legközelebb a piacra megyünk, már tudjuk, mit vegyünk – írja az Origó.
A cékla tápanyagtartalma igen magas, kálium, vas, folsav van benne. Rosttartalmának köszönhetően hatással van az anyagcserére és a koleszterinszintre.
Magas a víz- és alacsony a kalóriatartalma, ezért olyan jó alapanyag egy diétában.
Fogyaszthatjuk nyersen salátákban, megfőzhetjük, készíthetünk belőle zöldséglevet, de fogyaszthatjuk snackként is. Vagy egyszerűen szórjunk rá egy kis borsot, locsoljuk meg olívaolajjal és süssük meg sütőben.
RETEK
A retek szintén a magas víztartalmáról és alacsony kalóriatartalmáról ismert. Segíti a fogyást, a koleszterinszint csökkenését és könnyű beépíteni az étrendbe. Ehetjük szendvicsbe, salátába, házi készítésű humusszal, de akár meg is süthetjük őket.
Spenót
A spenót kétségtelenül az egyik legegészségesebb alapanyagunk. Vasban, rostban, A-, C- és K-vitaminban gazdag, ráadásul fehérjét és vasat is tartalmaz.
csökkentheti a vércukorszintet,
a vérnyomást és energiával lát el. Ehetjük salátákban, szendvicsekben, de készíthetünk belőle zöldturmixot is.
Borsó
Fehérje- és rosttartalma miatt kiváló alapanyaga a diétáknak. Rendkívül alacsony a zsírtartalma, ami szintén támogatja a fogyást. Ehetjük salátába, megfőzhetjük, megsüthetjük egy kis olvaolajjal, sóval és borssal.
Karfiol
Alacsony a szénhidrát- és magas a rosttartalma, emellett B-, C- és K-vitamin is van benne. Ásványi anyagok közül különösen mangánban,
folátban és káliumban gazdag.
Fogyaszthatjuk salátákban, levesként, karfiolrizs formájában, pörköltként, panírozhatjuk, megsüthetjük és lehet a curry alapanyaga is.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Zsírban gazdag ételek, melyek rendkívül egészségesek
A zsír, a közvélekedés szerint szinonímája mindennek, ami káros, hízlal és megbetegít. De hadd védjük meg a zsírt: ez messze nem fedi a valóságot! Több fajtája létezik, és kizárolag egyetlen egy, a transzzsír az, amiről kijelenthető: nem jó, ha egyetlen grammot is fogyasztunk belőle. Viszont a másik 3 típusának: a telített, az egyszeresen és a többszörösen összetett telítetlen zsíroknak – vagy zsírsavaknak – számos jótékony hatása van, amelyek miatt a lehető leggyakrabban érdemes fogyasztanunk belőlük. Elhagyni ezeket pedig egyenesen tilos, hiszen számos tápanyag fel sem szívódik nélkülük. Nézzük sorban, melyek ezek a „jó zsírokban” gazdag élelmiszerek!
EGYSZERESEN TELÍTETLEN ZSÍRSAVAK
A legegészségesebb zsírok, amelyek zöldségekben, gyümölcsökben, magvakban és halakban találhatóak. Számost kiváló egészségügyi hatásuk mellett kiválóan illeszthetőek bármelyik fogyókúrás programba – így aki ezekből sokat fogyaszt a diétája során, az közben az egészségéért is sokat tesz.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Szoboszlai már két hete nem játszik, de az angolok szerint ez jó a Liverpoolnak
Ez a négy legegyenesebb, legőszintébb csillagjegy
Hódítóúton a Mol: egy ország, egy finomító
Kopogtatórém járja Budapest utcáit
Olvasóink tükröt tartottak Magyar Péter budapesti emberei elé – a látvány sohasem volt még tisztább
Brutális kiütés! Ájultra verte kihívóját a veretlen bokszvilágbajnok
Már a hétvégén találkozhat egymással a Fradi és az Újpest
Slotot ez dühítette fel a Liverpool meccsén
Vírusfertőzés a Real Madrid csapatánál az esti Szuperkupa-meccse előtt + videó
Pressman hazaútja elé
A német sajtó leborul a magyar futballista előtt, akit sztárnak is neveznek