Április közepén indul a tulipánszüret a Balatonnál

Késlelteti a tulipán virágzását a hideg idő. A Kőröshegyi Levendulás április közepére csúsztatta a hagyományos tulipánszüretet. A Balaton déli területein tapasztalt enyhe fagy nem károsította a tavaszi növényeket, de napsütésre szüksége lenne még a virágoknak. Közben beindul az online kiszállítás – írja a likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 04. 10. 15:33
null
Indul a tulipánszüret Forrás: Facebook/Kőröshegyi Levendulás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel későbbre tolódik a szokásoshoz képest a tulipán kibontakozása. Március végén, április elején a télies időjárás fogta vissza a virágok fejlődését. A Kőröshegyi Levendulás, mint kertészet már a húsvétkor is kinyitott. A látogatók jácintot és nárciszt szedhettek, de a hagyományos tulipánszüretre még várni kell.

– Várhatóan április 15-től bontanak szirmot a tulipánok, így hivatalosan akkortól indítjuk el a hagyományos tulipánszüretet, természetesen a járványügyi előírások szigorú betartásával. Addig is a likeBalaton.hu által elindított tavalyi összefogás sikerén felbuzdulva idén is meghirdetjük a tulipánok online kiszállítását – mondta Szabó Lajos tulajdonos.

Késve indul a tulipánszüret
Fotó: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

“176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?” címmel jelent meg tavaly áprilisban az a cikkünk, amelyben a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa őszintén vallott a korlátozások miatti problémáiról. Akkor teljes zárlat volt, mint kertészetek sem nyithattak ki, és úgy tűnt, hogy a földbe ültetett szép növények sorsa megpecsételődött. Ekkor merült fel az online értékesítés ötlete, ami hatalmas sikernek bizonyult.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.