Tortakészítés tartotta lázban a magyar háztartásokat a pandémia alatt

Soha nem készült még annyi süti és torta a magyar háztartásokban, mint a koronavírus idején, és könnyen elképzelhető, hogy a lelkesedés az éttermek újranyitásával sem huny ki teljesen – véli Szalai Viktória hobbicukrász, a webáruház tulajdonosa. De vajon mit sütünk a legszívesebben a négy fal közt? – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 27. 21:14
Készül a torta Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tízmillió pék országa leszünk! – mondogatták sokan már a járvány tavalyi kitörésekor. Nem is tévedtek nagyot, hiszen soha nem volt még olyan népszerű az otthoni sütés, mint a karantén ideje alatt. Amíg a kedvenc cukrászdánk zárva tartott,

a konyhai feladatok lekötötték azokat, akik nem tudtak mit kezdeni a rengeteg szabadidővel – arról nem is beszélve, hogy közös elfoglaltságot adtak az egész családnak.

Az új hobbi megjelenését egyértelműen tükrözik a számok is: a Google keresési trendjeiben láthatjuk, hogy tavalyhoz képest 25 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik receptek után kutakodnak az interneten. Rekordforgalmat produkáltak a konyhai eszközöket kínáló webshopok, így a sütési eszközökben piacvezető sussvelem.com is.

Ami az internetes vásárlás menetét illeti, a többség számára a legfontosabb szempont a gyors szállítás és a segítőkész ügyfélszolgálat volt, emellett pedig az, hogy mindent egy helyen lehessen beszerezni a sütéshez.

Fő a személyesség: tortaperselybe kerülhet az ajándékpénz.

Készül a torta
Fotó: Pexels

„Ennek többek között az az előnye, hogy aki maga süti a tortát, az pontosan tudja, mi kerül bele, így garantáltan allergén- és tartósítószermentes lesz a sütemény. Arról nem is beszélve, hogy a saját torta személyre szabhatóbb, mint amit készen veszünk: írhatunk rá például feliratot is, és ha nem is néz ki professzionálisan, a szeretteink sokkal jobban örülnek majd neki„ – hangsúlyozza Viktória.

A magyarok ezen felül nagy kedvvel vetették bele magukat a sütigyártásba is: erre utal, hogy jól fogynak a bagett, a macaron és az amerikai fánk készítéséhez szükséges sütőformák, de a sajtos rúd kiszúró rács is.

Azt ajánlom a teljesen kezdőknek, hogy bátran kísérletezzenek az alapreceptekkel! Az egyszerű dolgokkal is szép eredményt lehet elérni, ráadásul gyors sikerélményt adnak – mondja Viktória. És hogy vajon a nyitás után is folytatódik-e az otthoni sütési láz?

Bizonyára lesz visszaesés, de valószínű, hogy a jövőben is többen fognak otthon tortát készíteni, mint a járvány előtt!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.