Így készíthetjük fel a testünket a nyárra!

Nyáron könnyen leég a bőr, megjelennek a máj- és pigmentfoltok és mélyülnek a ráncok, de megfelelő étkezéssel fel lehet készíteni a testet és mindezt el lehet kerülni.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 05. 05. 9:45
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A simogató napsugár fontos, hiszen nemcsak jó közérzetet biztosít, de a D-vitamin termelésében is komoly szerepet kap. Az UVA-sugarak azonban a bőr mélyebb rétegeibe hatolva elcsúfítják a bőrt, mivel szaporítják a szabadgyököket – derül ki a Diétaésfitnesz.hu cikkéből. Ezért is fontos, hogy felkészítsük a testünket a nyárra.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

A sugárzás hatására a bőr veszít a rugalmasságából, megjelennek a ráncok. Ezért mielőtt beköszönt a tomboló nyár, étkezéssel is érdemes felkészíteni a testünket a nagy melegre. Csupán a megfelelő antioxidánsokhoz kell hozzájuttatni a szervezetet. Együnk tehát annyi narancssárga zöldséget és gyümölcsöt, amennyit csak bírunk: minden nap kapjon helyet az étkezésünkben, ha szezonja van, egy fél sárgadinnye vagy néhány szem sárgabarack. A salátába, ha tehetjük, mindig kerüljön sárgarépa. Hiszen a benne található béta-karotin kitűnően védi a bőrt a leégéstől. Igyunk minél több friss narancslevet! Részesítsük előnyben a kivit, a sötétzöld brokkolit és az epret is magas C-vitamin-tartalmuk miatt.

A BŐR VÉDELME VITAMINOKKAL, TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐKKEL

  • C- és E-vitaminok,
  • béta-karotin,
  • szelén,
  • Q10 ko-enzim.
  • MEGOLDÁS RÁNCOK ELLEN!

    A napozás az egyik legkellemesebb időtöltés nyáron. Csakhogy egyre többször halljuk, hogy sajnos nem veszélytelen. A nap hatására kiszárad a bőr, ezért csökkennek a kollagénrostok. Ilyenkor nem szép barnák leszünk, inkább csak ráncosak. Ezért nem árt már jó előre gondoskodni a bőr felépítéséért felelős ómega-3 pótlásáról. A ligetszépe és a lenolaj táplálékkiegészítőként is remekül hatnak, de kívülről a bőrbe masszírozva is megakadályozzák a korai ráncosodást.

    IGYUNK MINÉL TÖBBET!

    A nyári nagy melegben különösen nagy figyelmet kell szentelni a megfelelő mennyiségű folyadék pótlására. A fokozott izzadással járó nyári programok – így a napozás, a kirándulás vagy sportolás – megnövelik a szervezet folyadék- és ásványianyag-szükségletét. A hőségben nagyon oda kell figyelni, hogy napi másfél-két liter folyadékot, ha lehet vizet igyunk. A gyümölcs- és zöldséglevek, pedig segítenek pótolni az elvesztett vitaminokat, energiát és szénhidrátot.

    Tilos!

    Szomjúságunkat soha ne alkoholos, koffeintartalmú vagy cukrozott italok fogyasztásával csillapítsuk, mivel ezek épp ellenkezőleg hatnak, vagyis felgyorsítják a folyadék távozását szervezetünkből.

    Csak jeget ne!

    A legjobb hűtő gyümölcsök a citrusfélék. A nyári melegben mindenkinek jólesik egy nagy pohár citromos víz. Bármilyen csábító is, a hőségben kerüljük a jeges italok fogyasztását! Hiszen a túlhűtött italok azonkívül, hogy nem tesznek jót a toroknak, beindítják a szervezet energiatermelését, és még jobban izzadni kezdünk a jeges folyadéktól. A nyári étkezések során együnk minél több magas víztartalmú zöldséget és gyümölcsöt. Ilyen többek között az uborka, görögdinnye, alma, kivi vagy a zöldsaláták. A joghurt is kiválóan alkalmas folyadékpótlásra, de csakis a natúr változata. Az ízesített joghurtok többnyire túl édesek, megkötik a vizet.

    Nyári vízhiányos tünetek: fejfájás, szédülés, koncentrációhiány, hirtelen homályos látás.

    További tippek és az eredeti cikk arról, hogy hogyan készítsük fel testünket a nyárra, elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

    Korábbi cikkünkben öt tippet mutattunk be a tavaszi megújulásért. Egy kis változtatás a hétköznapokban már segít, hogy újra kiegyensúlyozottak és vidámak legyünk.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.