Öt tipp a tavaszi megújulásért

Egy kis változtatás a hétköznapokban már segít, hogy újra kiegyensúlyozottak és vidámak legyünk.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 05. 03. 18:10
null
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk a tavaszi meleget és a fényt, elengedhetetlen a megújulás. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy kis változtatás a hétköznapokban már segít, hogy újra kiegyensúlyozottak és vidámak legyünk – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

1. TEGYÜNK RENDET MAGUNK KÖRÜL

A jó idő beköszöntével ideje átnézni a szekrényeket és alkalmazni a jól bevált szabályt: mindent dobjunk ki, amit legalább két éve nem használtunk. Ha a használati tárgyak, ruhák jó állapotban vannak, ajándékozzuk őket jótékonysági szervezetnek, amelyek eljuttatják a rászorulóknak. A konyhaszekrényt se hagyjuk ki: válogassuk át a felhalmozott tartós élelmiszereket, nézzük át, mikor jár le a szavatossági idejük. Ugyanígy tegyünk rendet a gyógyszeresszekrényben is. A lejárt gyógyszereket ne a szemétbe dobjuk, hanem vigyük a legközelebbi patikába.

2. ENGEDJÜK EL A MÚLTAT

Gondolkodjunk pozitívan! A sértések, bántások, a sok negatív gondolat egész nap kísérti az embereket. Találjunk módot arra, hogy – akár munka közben is – kikapcsolódjunk. Üljünk le egy kávé mellé, lélegezzük be az aromás illatot. Ez segít, hogy kicsit „kikapcsoljunk”.

3. FIGYELJÜNK ÖNMAGUNKRA

Mindenkinek, még a legelfoglaltabb üzletasszonyoknak, a legodaadóbb feleségeknek és anyukáknak is szükségük van szabadidőre, amikor csak magukkal foglalkozhatnak. Lehet, hogy ezek a nyugodt pillanatok még a család ébredése előtt vannak – higgye el, érdemes ilyenkor kicsit korábban kelni. A spirituális gyakorlatok, a jóga, a meditáció könnyen megtanulhatóak és szinte bárhol alkalmazhatók.

4. KEZDJÜNK VALAMI ÚJAT, SZOKATLANT

Biztosan mindnekinek van titkos listája arról, mit szeretne megtenni az életben. Válasszunk egyet, amire mindig is sajnáltuk az időt vagy a pénzt, és vágjunk bele életünk egyik szokatlan kalandjába! Gondoljunk az egészségre: mérjük fel, hogyan táplálkozunk, mennyit mozgunk, milyen géneket örököltünk, mennyire uralja a stressz az életünket. Fedezzük fel a kreativitást, és tanuljunk meg valamilyen hangszeren játszani, táncolni vagy iratkozzunk be nyelvtanfolyamra.

5. TÖLTSÜNK TÖBB IDŐT A SZABADBAN

Ahhoz, hogy a szervezet ellenálló-képessége megfelelő legyen, naponta legalább fél órát kell a szabadban tölteni télen is. Tavaszi és nyári időszakban persze ennél lényegesen többre van szüksége a szervezetnek. A szabad levegőn történő mozgás hatására a tüdő légcseréje fokozódik, a vérkeringés felgyorsul. Ha csak naponta egy órát sétálunk, már sokat tettünk az egészségünkért. A séta ugyanis a legjobb módja annak, hogy fittek maradjunk, miközben a gondolataink is rendeződnek.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy viselkedési zavarokat okozhat a terhességi dohányzás. A születés utáni időszak dohányfüstje nem mutatott ennyire szoros összefüggést a gyerek viselkedésével.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.