időjárás -4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Jön a nyár: íme az otthoni lábápolás titka

Forrás: dietaesfitnesz.hu
2021.05.11. 14:26
Jön a nyár: íme az otthoni lábápolás titka

Az állandó rohanásban gyakran mostohán bánunk lábfejünkkel. Sarkunk kiszárad, berepedezik, körmeink elhanyagoltak. Itt az ideje, hogy rendbe szedjük magunk, lassan kezdődik a szandál szezon – írja a Diéta és Fitnesz.

Az egyszerű és gyors lábápolás alapja a lábáztatás, és ezt bizony nem érdemes elbliccelni. A felpuhult bőrrel és körömmel ugyanis sokkal könnyebb dolgozni. Vegyünk elő egy lavórt, eresszünk bele langyos vizet, és újságolvasgatás közben áztassuk lábainkat 5-10 percig.

+ kényeztetések

 • Ha tengeri sót szórunk a vízhez, csökkenthetjük a lábdagadást
 • Ha citromot csepegtetünk bele, gyorsabban puhul a bőr
 • Ha levendula illóolajat használunk, később csökken a lábizzadás
 • Lábfájásra kipróbálhatunk néhány csepp rozmaringolajat is
 • Jöhet a híres habkő

  Ha áztatás után úgy érezzük, túl vastag a sarkunkon a bőrkeményedés, kipróbálhatjuk a következő trükköt: szódabikarbóna és némi citromlé keverékével kenjük be a bőrkeményedést, s néhány percig hagyjuk hatni. Ha mindezzel kész vagyunk, jöhet a habköves, vagy sarokreszelős dörzsölés.

  Ha annyira repedezett a sarkunk bőre, hogy a hagyományos reszelés nem segít, akkor a lábápolást kezdjük el már előző este. Fürdés után a sarokra kenjünk vastagon körömvirág krémet, húzzunk rá éjszakára egy zoknit. Másnap könnyebben le tudjuk majd szedni a felesleges bőrt!

  A kép illusztráció
  Fotó: Pexels

  Csalafinta körömvágás

  Ezután vágjuk le a körmeinket a megfelelő formára. ehhez a legjobb, ha körömcsipeszt használunk. a lábkörmöket ugyanis mindig egyenesre kell vágni, így megelőzhetjük a benövést és a gyulladást is. végül egy jó minőségű reszelővel tisztázzuk le a körömszéleket. ügyeljünk arra, hogy mindig egy irányban mozgassuk a reszelőt, különben a körmök behasadnak, érdesek lesznek!

  tolni vagy nem tolni?

  Sokak számára nagy kérdés: mi legyen a körömágy bőrével. Szakemberek azt javasolják, annak érdekében, hogy a körmök egyenletesen tudjanak nőni, a legjobb, ha egy fapálcikával visszatoljuk ezeket. Az ollóval való visszavágást azonban inkább bízzuk pedikűrösre, nehogy elfertőződjön a lábunk.

  Árnika a titok

  Ha mindennel végeztünk, jöhet egy kis kényeztető krémezés. A legjobb, ha árnika tartalmú lábápolót választunk a masszázshoz, ez ugyanis simává varázsolja a bőrt, és dezodoráló hatású, segít megelőzni a láb gombásodását is.

  Az eredeti cikket ITT érheti el.

  Kiemelt kép: Pexels