Még mindig izgalmas program a geocaching

Legyen szó városról vagy erdőről, a ládavadászat nagyon fel tudja dobni a családi túrákat. A szórakozáshoz nem kell más, mint egy GPS-képes mobiltelefon és egy csipetnyi kitartás – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 10. 16:04
null
A geochaching ládák országszerte megtalálhatók és érdekesebbnél érdekesebb apróságokat rejtenek Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A geocaching élvezetes kikapcsolódás, a GPS-alapú „ládavadászatot” korábban Budapesten teszteltem. Az első néhány alkalmat aztán sokáig nem követte újabb, legutóbb azonban eszembe jutott, hogy miért ne dobhatnánk fel kicsit a 3-4 kilométeres zsámbéki körtúrát, és gyorsan letöltöttem a hivatalos Geocaching-alkalmazást a telefonomra – írja a CsupaSport munkatársa.

Az alkalmazás teljesen magyar, az pedig külön öröm volt, hogy két ládát is mutatott családi túraútvonalunk közvetlen közelében.

Az első megtalálása különösen izgalmasnak tűnt, mert a célpont az erdőben, a fák között volt elrejtve – örültem neki, mert így legalább nemcsak városban, hanem a természetben is tesztelhettem a jel pontosságát. Nyugodtan mondhatom, nem kellett csalódnom.

A geochaching ládák országszerte megtalálhatók és érdekesebbnél érdekesebb apróságokat rejtenek
Fotó: PIXABAY

Az alkalmazásban a kívánt geoládát kiválasztva navigációs segítséget kérhetünk, ekkor a térképen színes vonallal láthatjuk a tartózkodási helyünk és a láda közötti távolságot, amely ahogy közeledünk, folyamatosan csökken. Tíz méteren belülre érve a telefon rezzen egyet, és innentől kezdve érdemes figyelmesen átvizsgálni a környezetet. A mi öttagú családunk (egy törpetacskóval kiegészülve) jó öt percig kereste az első ládát. Az első gondolatunk a környéken magasodó legnagyobb fa volt, végül kiderült, hogy egy köves részt kell keresnünk, ahová kisebb kerülőúton lehetett lejutni.

Közelebb kerülve egyből kiszúrtuk az átlátszó, négyzet alakú műanyag dobozt.

A felületen lévő karcolásokból nem volt nehéz kitalálni, hogy a láda már évek óta ott van elrejtve, amiről a felbontás után is megbizonyosodtunk. A megtalálás feljegyzésére bekészített papírlapon a legkorábbi dátum 2018-as volt, a dobozban találtunk még tollat, Kinder-figurákat és egyéb apróságokat. Általános szabály, hogy a dobozból ki lehet venni bármit, de illik visszatenni a helyére mást. Mi ezúttal nem vittünk el semmit, viszont egy kávés cukorkát hagytunk az utánunk következő ládavadásznak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Kincskereső túrák országszerte

Meredek sziklafalak, bujkálás villanypásztorok alatt, menekülés kutyák elől, vagy épp egy legrosszabbkor lemerülő mobiltelefon – ez néhány azon kihívások közül, amelyek korunk kincskeresőire, a geocachinget játszókra várhatnak egy-egy kalandjuk során. Cserébe a felfedezés izgalma mellé olyan tájakra is eljuthatnak, amelyek a turistakönyvekből kimaradtak – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a delmagyar.hu.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.