időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.06.04. 10:01
25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!

A FitPercek legfrissebb videójában Hegedűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lel mozogni.

Mielőtt belevágnánk a pokoli kettlebell-edzés rejtelmeibe, egy bemelegítéssel kezdjünk hozzá! Hegedűs Dóri azt javasolja, minden gyakorlatot 5 körben végezzünk el, és befejezésként ne felejtkezzünk el a nyújtásról sem – olvasható az emlékeztető a diétaésfitnesz.hu cikkében.

Fotó: Pexels

Az 1, 2, 3 és 5-ös gyakorlatnál még a következőkre kell ügyelni:

 • Kezdők 20 másodpercig végezzék, 40 másodperc pihenővel.
 • Középhaladók, 30 másodpercig végezzék, 30 másodperc pihenővel.
 • Haladók, 40 másodpercig végezzék, 20 másodperc pihenővel.
 • A 4-es gyakorlatot 60 másodpercig tartsuk ki!

  ÍME A GYAKORLATOK:

  Ön tudta, mi az a török felállás?

  A török felállás gyakorlatot török birkózók fejlesztették ki az egész test megerősítése céljából. Már az 1900-as években is írtak róla, tehát nem egy újhullámos találmány, hanem régóta alkalmazott és bevált feladat.

  A TÖRÖK FELÁLLÁS ELSAJÁTÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI

  Először tanulmányozzunk át alaposan minden lépést külön-külön. Mindig csak egy-egy lépést haladjunk előre, és csak azután vegyünk súlyt a kézbe, ha megvan a teljes mozdulatsor. Nagyon ügyeljünk a pontos kivitelezésre. Nézzük meg a videót, ellenőrizzük a tükörben a mozgásat, vagy kérjük edző segítségét.

  TIPPEK A GYAKORLAT ELVÉGZÉSÉHEZ

 • Alapvetően kettlebellt szoktak használni hozzá, de ha az nincsen, megteszi kézi súlyzó, homokzsák vagy akár egy palack víz is.
 • Mindig olyan súlyt válasszunk, amivel 3-5 ismétlést el tudunk végezni egy körben, mindkét oldalra. A körök között tartsunk 60 másodperc pihenőt.
 • Kezdőknek elég két kör, középhaladóknak négy kör a cél, haladók akár már öt felett is dolgozhatnak. További nehezítés lehet még, hogyha lassítunk a tempón, és minden lépést 3-5 másodpercig statikusan kitartaunk.
 • A kettlebell-edzés fontos tudnivalóit bemutató eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

  Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az első lépések soha nem könnyűek, de aki olvassa ezeket a sorokat, már elszánta magát a változtatásra. Mozogjon velünk! Életmódváltás Kiss Virággal

   

  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.