Diófélék
Az olajos magvak rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést. A dió, a makadámia, a mandula és a pekándió egészséges zsírokkal és vitaminokkal teli, sőt tápanyagokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást.
Brokkoli
A brokkoli kalóriatartalma kevés, de tele van rostokkal, ennek köszönhetően felgyorsítja az emésztést. Ráadásul ez a zöldség rengeteg vitamint is tartalmaz, antioxidáns hatása van, vagyis rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása megelőzhető.

Fotó: Pexels
Avokádó
Az avokádótól sokan tartanak, mert zsírt tartalmaz, viszont csak egészséges zsírokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Az avokádó csökkenti az éhséget, ha reggelire fogyasztjuk, sokkal később leszünk éhesek. A gyümölcsben található vitaminok és telítetlen zsírsavak felpörgetik az anyagcserét és gyorsítják a zsírégetést.

Fotó: Pexels
Bogyós gyümölcsök
Aprók, de hatalmas erő rejlik bennük. A málna, az eper, az áfonya, sőt a goji bogyó is rengeteg vitamint és ásványi anyagot, valamint antioxidánst tartalmaz. Mindemellett lassítják a szénhidrátok felszívódását, szabályozzák a vércukorszintet, a diétába egyszerűen beiktatható, túróval vagy zabkásával is fogyasztható.
Alma
Az orvosok, táplálkozási szakemberek nem véletlenül ajánlják, hogy mindennap egyél meg egy almát. Az alma gazdag a pektin nevű, vízben oldható rostban, amely teltségérzetet biztosít. Szakemberek szerint különösen a Granny Smith nevű almát, azaz a zöldalmát érdemes enni, mert magas polifenom- és alacsony szénhidráttartalma miatt még inkább zsírégető.

Fotó: Pexels
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.