Ételek, amelyek segíthetnek a fogyásban

Számtalan olyan étel létezik, amelynek rendszeres fogyasztásától ugrásszerűen apadhatnak a kilogrammok. A zsírégető élelmiszerek nemcsak egészségesek, hanem finomak is – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 27. 14:05
null
Az avokádónak számos jó hatása van, érdemes beiktatnod az étrendedbe Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diófélék

Az olajos magvak rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést. A dió, a makadámia, a mandula és a pekándió egészséges zsírokkal és vitaminokkal teli, sőt tápanyagokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást.

Brokkoli

A brokkoli kalóriatartalma kevés, de tele van rostokkal, ennek köszönhetően felgyorsítja az emésztést. Ráadásul ez a zöldség rengeteg vitamint is tartalmaz, antioxidáns hatása van, vagyis rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása megelőzhető.

A brokkoli rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása megelőzhető
Fotó: Pexels

Avokádó

Az avokádótól sokan tartanak, mert zsírt tartalmaz, viszont csak egészséges zsírokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Az avokádó csökkenti az éhséget, ha reggelire fogyasztjuk, sokkal később leszünk éhesek. A gyümölcsben található vitaminok és telítetlen zsírsavak felpörgetik az anyagcserét és gyorsítják a zsírégetést.

Az avokádónak számos jó hatása van, érdemes beiktatnod az étrendedbe
Fotó: Pexels

Bogyós gyümölcsök

Aprók, de hatalmas erő rejlik bennük. A málna, az eper, az áfonya, sőt a goji bogyó is rengeteg vitamint és ásványi anyagot, valamint antioxidánst tartalmaz. Mindemellett lassítják a szénhidrátok felszívódását, szabályozzák a vércukorszintet, a diétába egyszerűen beiktatható, túróval vagy zabkásával is fogyasztható.

Alma

Az orvosok, táplálkozási szakemberek nem véletlenül ajánlják, hogy mindennap egyél meg egy almát. Az alma gazdag a pektin nevű, vízben oldható rostban, amely teltségérzetet biztosít. Szakemberek szerint különösen a Granny Smith nevű almát, azaz a zöldalmát érdemes enni, mert magas polifenom- és alacsony szénhidráttartalma miatt még inkább zsírégető.

Az almában lévő pektin segít enyhíteni a hasmenést és a vér koleszterinszintjét is csökkentheti
Fotó: Pexels

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.