Ez a híd nemcsak hasznos, de a formája is egyedülálló

Uruguayban van egy híd, amelynek messze földről csodájára járnak. A Laguna Garzónon átvezető szerkezet ugyanis nemcsak az átkelést rövidíti le.

Forrás: origo.hu2021. 06. 07. 17:45
null
A híd nemcsak hasznos, hanem látványnak sem utolsó Fotó: Jimmy Baikovicius Forrás: Wikimedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Uruguayban van egy híd, amelynek messze földről csodájára járnak. A Laguna Garzónon átvezető szerkezet ugyanis nemcsak lerövidíti az átkelést az egyik partról a másikra, de a formájával is lenyűgözi a látogatókat – olvasható az Origón.

A híd nemcsak hasznos, hanem látványnak sem utolsó
Fotó: Wikimedia

 

A kör alakú hídon egy irányba lehet közlekedni, a gyalogosok pedig a zebrákon átkelve akár kívül, akár belül körbejárhatják. Tervezője, az uruguayi Rafael Viñoly azért is alakította ilyenre, hogy az autósok lelassítsanak egy kicsit.

Korábban egy komp vitte át az autókat az egyik partról a másikra, egyszerre csupán két járművet, így az átkelés nehézkes volt. A hidat 2015 decemberében adták át a forgalomnak, így naponta már mintegy 1000 autó halad át itt.

Az eredeti cikket és sok fotót a hídról IDE KATTINTVA talál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.