Mi alapján érdemes személyi edzőt választani?

Életmódváltásra vágyik, de nem tudja, hogyan vágjon bele? Szeretne ledobni húsz kiló felesleget, de fogalma sincsen, milyen gyakorlatokkal álljon neki? Személyi edző nélkül nem könnyű. De segítünk – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 25. 19:19
null
Hatékonyabb, gyorsabb a személyi edzővel vezetett edzés Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó személyi edzővel rövid idő alatt lehet látványos változásokat elérni, legyen szó tömegnövelésről, fogyásról vagy alakformálásról. Az elsődleges feladat közösen meghatározni a rövid és a hosszú távú célokat. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki két hónapra tervez, vagy fél éves időintervallumos edzéstervet szeretne elkészíttetni. A kezdeti lépések, a minimum egyórás beszélgetés után következhetnek az első gyakorlatok.

Lassan, egyesével, átbeszélve a mozdulatokat

Itt elsősorban a gyakorlatok helyes kivitelezésének megtanulása a fő feladat, illetve testünk felkészítése a jelentősebb testformálásra.

Ha nem akarunk abba a hibába esni, hogy megsérüljünk a gyakorlatok helytelen kivitelezése miatt, egyúttal szeretnénk az általunk kitűzött célt egészségesen, fitten, motiváltan, szakember segítségével, rövidebb idő alatt elérni, mindenképp javasolt a személyi edző szakmai tapasztalatának felhasználása.

Hatékonyabb, gyorsabb a személyi edzővel vezetett edzés
Fotó: PEXELS

De hogyan érdemes személyi edzőt választani?

A jó személyi edzőnek nincs szüksége apróhirdetésre, plakátokra városszerte, neve szájról szájra terjed az elégedett vendégek között. Keresd fel egy fitnesztermekbe bejáratos barátodat, és kérj tőle segítséget, ajánljon valakit, akihez érdemes fordulnod!

Fontos, hogy az első találkozó alkalmával igenis kérd el a papírjait, milyen végzettsége van, hol végezte az ezzel kapcsolatos iskoláit.

A személyi edzőknek ma már hivatalos dokumentációval kell igazolniuk végzettségüket.

A kommunikáció nem megfelelő szintje is figyelmeztető jelzés lehet, ahogyan az alacsony empátiakészség, a problémakezelési képességek is. Szintén kerülendő, ha alacsony a türelmi szint, és ha nincs képben az újdonságokkal.

Miért jobb egy személyi edző, mintha mindennap lemennék az edzőterembe?

Hatékonyabb, gyorsabb a személyi edzővel vezetett edzés, illetve a tréner étrendet és táplálékkiegészítő-tervet is tud készíteni az egyén igényeinek és céljainak megfelelően. És ami a legfontosabb: egy edzővel képesek vagyunk a saját határainkat átlépni, hiszen senki sem szeret szenvedni – de ha valaki ott áll mögöttünk, és motivál, képesek vagyunk arra is, amire nem is gondoltunk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.